Mul on sulle paar õpetust, kuidas erinevate toodete suhkrusisaldusel vahet teha. See ei ole kaugeltki mitte nii lihtne, kui alguses võib tunduda. Toiduainetööstus kasutab mitmeid magusaineid lisaks tavalisele suhkrule nagu näiteks fruktoosi, glükoosi ning maisisiirupit.

Suure suhkrusisaldusega toidu äratundmiseks loe hoolikalt, mis toidus sisaldub. Mõned toiduainetootjad trikitavad lisades tootesse mitut liiki suhkrut. Nii ei pea panema suhkrut tootekoostise nimekirjas pakendil üheks esimestest koostisosadest.

Tihti arvatakse, et maisisiirup teeb inimesi paksuks. See ei ole päris nii. Maisisiirup ehk HFCS on viimaste uuringute najal leitud olema vägagi sarnane tavalise suhkruga.

Pakuks teeb ning haigusi põhjustab tasakaalust väljas toitumine, mille osa võib olla ka liigne suhkru tarbimine. Ei ole oluline, kas süüa päevas 100 grammi suhkrut või maisisiirupit, mõlemad sellises koguses on halvad.

Soovitan sul võimalusel alati oma toit ise otse toorainetest valmistada ning vähemalt pool taldrikut katta värske salatiga.