Ühtlasi tutvustab Tartu Kõrgem Kunstikool Euroopa disainipublikule disaini suuna vilistlasi - kolme lootustandvat noort disainerit, kelle tooted on välja kasvanud TKK messiprojektides osalemisest.

Reela Nigul on tekstiilidisainer, kelle bränd Dotti värviküllane tootevalik sisaldab põnevates geomeetrilistes mustrites pleede ja patju. Skandinaavialiku ilmega kvaliteetsed sisustustekstiilid on toodetud Eestis, kasutades parimaid materjale ning tehnoloogiaid.

Kätlin Eskla on välja töötanud metalli ja naturaalset nahka ühendava tooli DUO. Nahakõvastamise tehnoloogia võimaldab anda tootele soovitud vormi, olulisteks märksõnadeks on ergonoomilisus ja keskkonnasäästlikkus. Universaalne disainilahendus annab võimaluse toote kasutamiseks erinevates interjöörides.

Mihkel Mölder tutvustab väljapanekus lambiseeriat BIKO, mis on oma iseloomult minimalistliku vormikeelega kohtvalgusti. Tööstuslikust vildist kuplid on vastupidavad ja kvaliteetsed ning tänu vildi omadustele parandavad ka ruumi akustikat.

Projekte on juhendanud Jaak Roosi, Aet Ollisaar, Marju Roos, Maarja Tamjärv, Riho Tiivel, Stella Soomlais ja Kristina Allik.

TKK esineb 24.-27. september Londoni Disainifestivali raames toimuval messil Tent London (Old Truman Brewery, 91 Brick Lane, London) hallis T1, boksis E09.

Rohkem teavet esitletavate tööde kohta saab veebitrükisest: