Innovaatilise "söödava pakendi" nimi on Ohoo! ja see koosneb kaltsiumkloriidist ning merevetikatest. Uudset joogivee pakendit on kerge ning odav toota ja see on leiutajate sõnul tugev, hügieeniline ja mis kõige olulisem- biolagunev, sest vesi on selle seest lausa söödav.

Ohoo!

Eelmisel aastal müüdi ülemaailmselt pakendatud joogivett 223 miljardit liitrit ja seetõttu on ka Ohoo! loojad tõdenud, et vee pakendamiseks plastikule alternatiivse loodussõbraliku viisi leidmine on vältimatu.

Söödava veepakendi idee võitis eelmisel aastal Euroopa Liidu toetuse uue ning jätkusuutlikku toote kategoorias ja ettevõte sai edasiarenduseks 20 000 € väärtuses investeeringuid.

Ohoo! disainer Pierre Paslier on öelnud, et päeva lõppedes ei ole keegi sunnitud seda pakendit sööma, aga see, et pakend on söödav osa tootest näitab kui naturaalne see on.

Ühendkuningriikide üks enim müüdumaid lehti The Telegraph ja Ühendriikide mainekas The Time on mõlemad kirjutanud, et tegemist on reaalse ning murrangulise lahenduse ja asendusega plastikpudelitele.

Ohoo! kohta saab lähemalt lugeda siit.