Tallinna Sadama uuteks nõukogu liikmeteks nimetatakse vandeadvokaat Aare Tark, audiitor Urmas Kaarlep, ettevõtjad Mart Luik ja Üllar Jaaksoo, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Merike Saks ning rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu.

Eelmine nõukogu eesotsas Remo Holsmeriga astus tagasi augusti lõpus, veidi pärast Tallinna Sadama juhatuse liikmetega seotud korruptsiooniskandaali lahvatamist.

Majandusministri sõnul lähtuti rahandusministriga nõukogu koostades põhimõttest, et seal oleks erinevate valdkondade asjatundjad. „Uues nõukogus on äriõiguse asjatundja - vandeadvokaat Aare Tark ja pika audiitortegevuse kogemusega Urmas Kaarlep. Laiema haarde ja rahvusvaheliste ettevõtete juhtimiskogemust esindavad ettevõtjad Mart Luik ja Üllar Jaaksoo. Lisaks on avaliku sektori esindajana majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Merike Saks ning rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu," märkis Kristen Michal.

Nõukogu esmased ülesanded on majandusministri sõnul Tallinna Sadamale uue juhtkonna otsimine ning ettevõtte tegevuse ja võetud kohustuste täitmise jälgimine, eeskätt parvlaevalepingute täitmise jälgimine.

„Mul on uutele nõukogu liikmetele kaks ootust. Üle tuleb vaadata kahtlustusega hõlmatud ja muud Tallinna Sadamat puudutavad ebaharilikud tehingud, selgitada välja ühingule tekitatud kahju ning selle kõrvaldamise ja hüvitamise võimalused. Teine lähiaja ülesanne on leida Tallinna Sadamale asjatundlik ja usaldusväärne juhatus," sõnas rahandusminister Sven Sester.

Aare Tark on rahvusvahelisele äriõigusele keskendunud advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene vanempartner.

Urmas Kaarlep on tegutsenud vandeaudiitorina ja on Henley Business Services (Estonia) OÜ partner ning varasemalt Price Waterhouse Coopersi partner.

Mart Luik on ettevõtja. Varem on ta olnud Postimehe vastutava väljaandja, juhtinud TV3 kanaleid Eestis ja Sloveenias ning ettevõtet Venemaal. Ta on mitme ettevõte puhul olnud vastutav reorganiseerimise korraldamise eest.

Üllar Jaaksoo on NOW! Innovations tegevjuht ning juhtinud Tele2 Eestit ja Ajakirjade Kirjastust.

Merike Saks on majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler. Ta on varem töötanud siseturu valdkonna asekantslerina.

Agris Peedu on rahandusministeeriumi asekantsler. Tal on pikaajaline kogemuse riigi äriühingute ja riigihangete valdkonnas. Varem töötas ta maksu- ja tolliametis peajuristina.