Teisipäeval, 6. oktoobril, avab huvilistele uksed Võrumaa Kutsehariduskeskuse Väimelas, mille juurde rajati puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus TSENTER. Vastavatud keskuses saab tutvuda nii uute seadmete kui ka erinevate teenuste võimalustega, mis on mõeldud ettevõtjatele.

Kolmapäeval, 7. oktoobril toimub seminar „Äri teevad inimesed“, kus jagatakse nõuandeid alustavatele ettevõtjatele, kuidas oma ettevõtlusega algust teha. Üritusel jagavad oma kogemust ettevõtlusest Ahti Lind (Mahesulased OÜ), Iti Toom (Väike-Avi Pagaritooted OÜ) ja Eda Veeroja (Mooska talu). Pärastlõunal on võimalus külastada Sõmerpalu valla ettevõtteid. Päeva lõpetuseks oodatakse kõiki huvilisi Võru kinosse Kannel, kus linastub äärmiselt elegantne ja suursugune film „Inimese mõõt“.

Neljapäeval, 8. oktoobril leiab aset iga-aastane Maksu– Ja Tolliameti ning Eesti Töötukassa infopäev ettevõtjatele, kuhu on oodatud nii ettevõtjad kui ka raamatupidajad. Pärast seda praktilist üritust jätkub päev „Sotsiaalse ettevõtluse inspiratsiooniseminariga“, kus võtavad sõna sotsiaalse ettevõtluse loonud ettevõtjad. Päeva lõpetab Võru ettevõtlusnädala iga-aastane spordipäev.

Reedel, 9. oktoobril on kõik oodatud Võru Kannel kultuurikeskusesse ettevõtlusnädala tähtsündmusele — konverentsile Tuleviku ettevõtlus “LINNAST KAUGEL“. Ettevõtluskonverents otsib vastuseid küsimusele, kuidas ettevõtted läbi uute ideede ja nutikate lahenduste saaksid tulevikus areneda ja kasvada. Konverentsi avab Võru Maavanem Andres Kõiv. Ettekannetega esinevad ka Tartu Ülikooli Rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane, Tartu Ülikooli Ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse arendusjuht ja ettevõtja Kuldar Leis, Swedbank AS analüütik Tõnu Mertsina ja Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute keskuse esindaja Piia Pääso. Päeva teises pooles räägivad uute lahenduste rakendamisega alustanud või juba edu saavutanud ettevõtjad.

Reedel on Võru Ettevõtlusnädal suunatud ühtlasi noortele, mil Võrumaa Kutsehariduskeskuse Tehnomajas toimub seminar „Võrumaa noorte karjäärivalikupäev“. Karjääripäeval on võimalik osaleda inspiratsiooni- ja müügikoolitustel, toimuvad diskussioonid erinevate valdkondade ettevõtjatega ning õpilasfirmadega. Kohapeal on võimalus tutvuda gümnaasiumite, kutsekoolide ja kõrgkoolide teenuste ja õppimisvõimalustega. Päeva lõpetab inspiratsioonikoolitus, mille viib läbi Victory Trainings OÜ koolitaja Harald Lepisk.

Võru Ettevõtlusnädala lõpetab ettevõtjate pidulik tunnustusüritus “Aasta ettevõtjad 2015“ .

Jaga
Kommentaarid