Eelmisel kolmapäeval toimus Tallinna populaarsetes restoranides heategevuskampaania SOS Lasteküla toetuseks. Kõik, kes sel päeval heategevuspäevaga liitunud restoranides-kohvikutes einestasid, andsid oma panuse toetussumma kogumisse.

SOS Lasteküla kõneisik Ave Schmidt sõnas, et prognoositav kogu toetussumma on umbes 5000-6000 €. Hetkel on 27st osalenud restoranist jõudnud teha oma kalkulatsioonid 10 ja nende peale kokku on kogutud 2390 €.

Kogutud annetus läheb 800 SOS Lasteküla hoole all oleva lapse õpitoetuseks. Heategevuskampaania eestvedaja Hanna Uustal selgitas, et iga laps on erinev ja toetus suunatakse vastavalt tema vajadusele. „Osad lapsed vajavad toetust koolitarvete soetamisel, teised huvialaringis käimiseks, kolmandad abiõpetaja või logopeedi näol,“ loetles Uustal mitmeid kuluallikaid toetussumma paigutamiseks.

Restoranipäevast osa võtnud kohvik Komeedi tegevjuht Pille Okki sõnul möödus päev rõõmsalt ja rahvarohkelt ning kui veel lõuna paiku pääsesid kliendid einestama eelbroneeringuta, siis õhtusel ajal pidi nii mõnigi reserveeringuta klient kas vabanevat lauda ootama või valima mõne teise söögikoha. „Oli nii kliente, kes olid heategevusprojektiga juba eelnevalt kursis, kui ka neid, kes sellest teada said alles koha peal,“ sõnas Okki ja lisas, et mõlema puhul olid kliendid väga positiivselt meelestatud, et nende arvest 10% toetuseks läheb.

Uustali sõnul läks päev igati korda. „Meil on siiralt hea meel, et nii paljud restoranid olid koheselt nõus kampaanias osalema,“ sõnas Uustal ja tänas kõiki osalejaid- nii restorane kui ka nende kliente, kes 30. septembril kampaaniapäeva raames oma panuse andsid ja Lasteküla lapsi toetasid.

Mitmed restoranid avaldasid arvamust, et restoranidepäevast võiks kujuneda iga-aastane traditsioon.

Restoranidest osalesid: Bocca, Chedi, Bocca Pescheria, La Bottega, Tchaikovsky, Ö, Kaks Kokka, Umami, Leib Resto & Aed, NOA, Tuljak, OKO, Kohvik Komeet, Ribe, Platz, Carmen Cafe, Al Bastione, Nõmme Jaamarestoran Elsa, Restoran Farm, Dominic, Rucola Restoran & Pizzeria, Sfäär, Kuldmokk, Mimosa, Restoran Spot, Neikid Resto ning Restoran Café Swiss.