Tallinna Kütte kommunikatsioonijuht Karin Härmat selgitas, et küttehooaja algus hoones on tarbijate valida. Elumajade puhul määravad majaelanikud näiteks ühistukoosolekutel ühisotsusega lähtuvalt oma vajadustest ja elamu eripärast, millal küte sisse lülitada.

Fortum Eesti AS müügijuht Hillar Nuut sõnas, et näiteks Pärnus on suur osa kütteavamistest toimunud viimastel päevadel ja põhjused selleks on rohkem pragmaatilist ja emotsionaalset laadi. Nimelt ei soovi korteriühistud mõne üksiku päeva pärast korteriomanike kuuarvetele kütet jagama hakata, ilm on olnud päevasel ajal suhteliselt soe ning traditsiooniliselt on oktoobri algus ikka olnud kütmise alustamise aeg.

Lugeja, anna meile teada, kus linnas ja linnaosas elad ning kas toasoe on juba sisse lülitatud.

Tallinna Energiaagentuuri soovitusel võiks hoone kütmisega alustada siis, kui ööpäeva keskmine välisõhu temperatuur langeb alla 12 kraadi ning hoone siseõhu temperatuur võiks olla 20-22 kraadi piirides.

Õigeaegse kütmise alustamisega tagatakse sobivamad ja mugavamad olud nii elanikele kui ka hoonele. Madal välistemperatuur ja niiskus võivad mõjuda kahjulikult elamu konstruktsioonidele, mille ülessoojendamiseks kulub lõppkokkuvõttes suurem soojuse hulk.