Tõelise üllatuse osaliseks saab aga kohalik inimene ise, kes tunneb ära odavaima peavarju pakkuja, Mart Sanderi, kes on portaali üles riputanud Tõnismäel asuva korteri. Sander sõnab kuulutuse all, et kui tal on mõistliku suurusega ajalooline korter Tallinna südames, siis miks mitte seda jagada. Kuulutuse juures seisab portaali poolt märge "uus".

Kuna Airbnb on kasutusele võtnud nii üürnike kui ka majutusepakkujate identifitseerimise nõude dokumendi alusel, on kaheldav, et tegu oleks isikuandmete kuritarvitamisega.

Kirjelduses seisab, et tegu on viktoriaanliku kambriga, milles pole küll palju voodikohti, kuid mugav diivanvoodi ja muud võimalused külaliste majutamiseks. Üks öö selles korteris maksab 9€ ning koos 1€ teenustasuga tuleb reisijal välja käia vaid 10€.

Kõige kallihinnalisem peatumispaik on Vene tänaval, kus sauna ja teiste mugavustega korteri eest tuleb välja käia 999€ ja lisandub ka teenustasu 111€. Korter asub kirjelduse kohaselt 200m kaugusel Raekojaplatsist. Kuigi sellele konkreetsele pinnale pole Airbnb's ühtki arvustust ega hinnangut kirjutatud, on üürileandjal, kasutajanimega Zaral, vanalinnas veel kinnistuid, millel kokku 53 erinevat ja valdavalt positiivset külastajakogemust.

Keskmine hind kõikidel pakutavatel ööbimispaikadel Eestis on 64€ ja enamus pakkumistest koondub suurtesse linnadesse või populaarsetesse suvituspaikadesse.

Ööbimiskohtade hindasid uuris Kasuliku portaal järgmise aasta maikuu keskpaigast (15.05.15-16.05.15).

Kuvatõmmis: Airbnb

Kuvatõmmis: Airbnb