Apotheka jaemüügi TOPist leiab praegu kõrgetelt kohtadelt mitmeid erinevaid vitamiine, toidulisandeid ning preparaate. Apteegi farmatseut Kerli Valge selgitab, et antud toodete loetelu näitab selgelt, et Eesti inimesed on üsna teadlikud, kuidas meie laiuskraadidel oma tervist hoida ja toetada. Viimase kuu jooksul eestlaste poolt enim ostetud tooted on:

1. D-PÄRLID 1000 KAPSLID N120

Foto: Apotheka

"On teada, et suur osa Eesti elanikkonnast vaevleb D-vitamiini puuduse käes, seega selle vitamiini lisamanustamine on kindlasti vajalik," ütles Valge ja lisas, et eriti oluline on see väikelaste ja eakate puhul.

2. TERVISEPÜRAMIID VITAMIIN D3 KAPSLID 30MCG N100

Foto: Apotheka

3. A. OOMEGA-3 KALAÕLIKAPSLID 1000MG N90

Foto: Apotheka

Asendamatuid oomega-3 rasvhappeid organism ise ei tooda ja neid on võimalik ainult toiduga saada. Sellepärast on õige toitumine väga oluline ja toidulaual võiks regulaarselt olla erinevat kala (lõhe, sardiin, heeringas jne). "Keskmise eestlase toidumenüüst neid kahjuks tihti ei leia ja seetõttu tarbitakse asenduseks kalamaksaõli või kapsleid," põhjendas apteeker.

4. A. C VITAMIIN 500MG APELSINIMAITSELINE NÄRIMISTBL N100

Foto: Apotheka

"C-vitamiin on teada-tuntud antioksüdant, mida kasutatakse organismi turgutamiseks viirushaiguste perioodil, mis meid peagi kimbutab," sõnas Valge. Samuti on see oluline vitamiin mitmete teiste vitamiinide ning mineraalainete imendumisel.

5. DOPPELHERZ AKTIV MAGNEESIUM TBL N30

Foto: Apotheka

Magneesium, mis toidulisand Dopplherzi peamine toimeaine, olulisus on aasta-aastalt kasvanud, sest see osaleb organismi kõikides protsessides. Magneesiumi vajadus kasvab stressirikkamal perioodil ning Valge soovitab kindlasti magneesiumi manustada sportlastel ja ka nendel, kelle toidulaud on liiga ühekülgne.

Apteeker toonitab, et toidulisandite ja vitamiinide tarvitamisega ei tohi liiale minna, sest need üksi ei asenda tervislikke eluviise ja toitumist. Kindlasti tuleb tutvuda pakendi infolehega, et organismi tugevdajaid õiges koguses tarvitada.