Õpetlik joonis kogus populaarses veebikeskkonnas 9GAG kiiresti populaarsust ning nad jagasid seda ka oma Facebook'i lehel, kus see sai üle kahe tuhande jagamise. Kuna joonis on inglisekeelne, tõlkisime selle eesti keelde kasulikeks nippideks ümber. Vaata Virkuse joonist siit!

Tavapärased lennueelsed toimingud

Esimene nõuanne on check-in teha lennufirma veebikeskkonnas, et pääseda pikkadest järjekordadest. Eriti mõistlik on see juhul, kui reisid vaid käsipagasiga, sest tavaliselt on check-in järjekorras reisijad, kes soovivad oma pagasit ära anda ja see protsess võtab kauem aega.

Kui sa siiski eelistad tavalise check-in'i kasuks, püsi järjekorrasabas loogeldes äriklassi teenindusleti läheduses. Seal on enam-jaolt vähem inimesi ja kui ülejäänud rivid liiga pikaks venivad, kutsuvad lahkemad teenindajad hea õnne korral sind vajaminevateks toiminguteks sinna.

Turvakontroll

Turvakontroll on paljude jaoks meist aeganõudev ja tülikas, aga kui mõningad sammud ette mõelda, liigub rivi nii sinu kui ka teiste reisijate jaoks tunduvalt kiiremini.

On teada-tuntud reegel, et teatud esemed, nagu sülearvuti, vedelikud ja muu säärane skänneeritakse ülejäänud pagasist eraldi, seega ei tasu neid asju paigutada kõigi teiste alla kohvri põhja. Keegi meist ei soovi olla see inimene, kes lennujaama põrandal kohvrist riideid, aluspesu ja hügieenitarbeid välja kangutab ja kogu isikliku elu teiste ette laotab.

Mitmed uuringud näitavad, et kuna enamik meist on paremakäelised, valivad nad alateadlikult turvavärava oma paremal käel. Seetõttu on vasakpoolse turvalindi ääres tihti vähem inimesi.

Aja kokkuhoiu mõttes ning asjatute vaidluste vältimiseks vii end eelnevalt kurssi loeteluga, mida tohib ja mida ei tohi lennuki pardale võtta. Kuigi on kõikjal universaalseks reegliks, et vedelike kogus peab jääma kuni 100 ml piiresse, kipuvad inimesed seda ikka unustama ja sinu ette võib sattuda inimene, kes vaidleb turvatöötajaga oma 0,5 l veepudeli pärast, mille ta lennujaamast just ostis ega soovi kuidagi ära visata. Selle asemel võta kaasa tühi plastikpudel, mida hiljem janu korral täita saad.

Kuna detektoriga turvavärav on kontrolli lahutamatu osa siis tasub ettenägelikult tühjendada oma taskud võtmetest ning müntidest ja kanda vähe ehteid.

Pärast turvakontrolliläbimist on tegelikult hullem juba möödas ja nüüd tuleb ootama jääda pardalemineku algust.

Enne lennukipardale pääsemist

Reisides peab valmis olema halvimaks. Tühi telefoniaku ja olematu internetiühendus võivad palju peavalu põhjustada, kui lennukipiletid ning muu reisiinfo just su nutiseadmel peaksid olema. Kuna lennujaamades on tihti vähe pistikupesasid, on hea mõte kaasas kanda kahe või enama sisestusega pistikupesa. Saab laetud nii sinu telefon kui ka sinu potentsiaalse uue tuttava.

Olulised reisidokumendid- ja piletid tasub alati seadmesse alla laadida mitte internetiühendusele loota.

Selle asemel, et värava avanemisel esimesena dokument näpus lennujaamatöötaja poole tormata, võid ka sama hästi rahulikult oodata. Pardale saavad ju kõik, kes õigel ajal õige värava juures ootavad. Tihti võib viimasena pardaleminejat oodata ka positiivne üllatus, kui antakse võimalus valida kõigi vabaks jäänud istmete vahel. Mõni neist võib jääda isegi esimesse klassi.

Sihtkohta jõudnuna

Sihtkoha lennujaama jõudes ja oma kohvrit pagasilindi ääres oodates, võid ootama jäädagi, sest tihti lähevad kohvrid kaduma. Seepärast paki käsipagasisse alati kõige elementaarsemad asjad kaasa. Kui aga kõik laabub ja su musta värvi kohver kümnete teiste musta värvi kohvrite seas lindile ilmub, on hea seda ära tunda ilma, et see enne kümme ringi jõuaks peale teha. Selleks on nutikas oma kohvrile lisada midagi isikupärast ja äratuntavat.