Kuna suvi ja kevad on kättesaamatus kauguses, aga sügis juba käes ning aastalõpp vaat et käeulatuses, siis toome lugejani septembri, oktoobri, novembri ja detsembri mõistlikumad ostud.

September

Kuna suvi on just lõppenud, on mõistlik hankida endale järgmiseks hooajaks ujumisriided, päikeseprillid jms kuna kevadel suve hakul on kahtlemata hooajaliste toodete hinnad kõrgeks aetud.
Mitmed automargid lasevad sügisel uusi mudeleid välja ning septembris olla auto liisimine soodsam, kuid sügise jooksul hakkavad hinnad edaspidi tõusma.
Viinamarjakasvatajatel on septembris käed tööd täis, et uued aastakäigud turule paisata. Nii tõuseb konkurents ka hindades ja tehakse häid pakkumisi veinidele.

Oktoober

Kui mitmed „Tagasi kooli“ kampaaniad on lõppenud ning tihti enim müüdavatel toodetel on laos ülejäägid, on ka teksapükstel üldjuhul soodsad pakkumised.
Samuti on soodsad pakkumised tavaliselt matkavarustustele või tarvikutele, mida just nimelt looduses vaja läheb, sest sügise tulles kolivad mitmed vabaajategevused õuest tuppa ja nõudlus telkidele, magamiskottidele jms väheneb. Tavapärasest soodsama hinnaga peaks saama ka istikuid, aialampe ja muud vajalikku koduaia haljastuseks, sest kõige kiirem töökam periood aianduses on sügise tulekuga lõppenud. Samas on aiavalgustid kevadel kahtlemata kallimad.

November

Kuna novembrikuu on suuresti seotud just mitmete tähtpäevadega, mis eriti aktuaalsed üle Atlandi USA-s, nagu näiteks Halloween, tänupühad ja ostlemispüha must reede, dikteerivad just need sündmused hindasid poodides. Sellest tulenevalt peaks ka Euroopas olema tuntav hinnaalandus Ameerika-brändi maiustustele, köögitarvikutele nagu potid-pannid ja elektroonikale, mis on musta reede ajal üks suurimaid allahinnatud müügiartikleid.

Detsember

Detsembris on kogu maailm haaratud pühade trallist ning seda on tunda ka toodete ja teenuste hindadest. Kuna jõuludel on kingituste tegemine paljude jaoks üsna vältimatu toiming ja raha kulutatakse keskmisest nagu nii enam, ei ole üheski valdkonnas suuremaid soodustusi tulemas. Keskendugem siis jõulukinkide tegemisele!