Enamikul inimestel on lennukitoidust kindel ettekujutus, mis pigem eemaletõukav kui isutekitav. Lennukitoidu puhul on ikka märksõnadeks säilitusaineid täis topitud maitsetu toit, mis lennureisil pigem kõhu kinni paneb kui maitseelamust pakub. Samas on eine hind pardal ikkagi kallis. Tegelikkuses on lennufirmade toitlustajad hakanud seda arusaama murdma, tootma eineid kiiremini ning soodsamini kui mistahes kiirtoiduketid.

Maitsev lennukitoit kolme euro eest

Üks suurimaid toitlustusfirmasid, Brahim's Airline Catering, kes vastutab ligi 30-ne rahvusvahelise lennufirma, nende hulgas Emirates, Malaysia Airlines jt maailma parimateks tunnistatud lennufirmad, toitlustuse eest määras iga eine hinnapiiriks vaid 3.50$ (3.08€) tavaklassis reisides ja 30$ (26.44€)äriklassis ja esimeses klassis lennates.

Igal nädalal valmistavad 1200 töötajat ette 2,5 tonni mereande, 600 kg loomaliha ja 4 tonni kanaliha, sest linnuliha on kõigist mainitutest kõige odavam. Arvutisüsteemid arvutavad reisijate arvu ja lennuki suurust silmas pidades välja täpse koguse portsjone, mida pardal serveerida. Samuti soovitab tark programm eine väljanägemist ja koostisosi.

Seejärel valmistatakse kogu eine nagu näiteks kanavardad või salat nullist ja käsitsi, et see oleks ka lennukipardal serveerides värske ja maitsev.

Võti peitub õigetes koostisosades ja säilitamises

Kui esmaoluline on kasutada õigeid koostisosi ja maitsesäilitajaid nagu sool, suhkru, tšilli, küüslauk jms, siis sellises koguses lennukieinete tootmisel on väga tähtis ka kogustega täppi panna, et toit ei läheks säilitamise käigus halvaks või üleüldsegi raisku. Nii langevad ka toitlustuse kulud, sest toodetakse täpselt nii palju, kui vaja.

Kõige keerulisem ongi lennufirmade toitlustajate sõnul säilitada eine madal hind, samas pakkudes iga nädal uut terviklikku menüüd ja maitsvat toitu.