Tööandjaid üllatas, kui julged olid töötajad luiskama või vabandusi kokku luuletama, kui oli ilmselge, et see ei saa olla mõjuv ning usutav põhjus töölt puudumiseks.

Üks töötajatest teatas ülemusele, et ta oli voodi alla kinni jäänud ega saanud sealt enam välja. Teisel töötajal oli veidi vaimsem lähenemine asjale ning ta edastas oma bossile teate, milles seisis, et universum oli talle märku andnud, et just täna võiks vaba päeva võtta.

Kas tegu oli tõsielulise kurva seigaga või mehe jabura vabandusega, aga üks töötaja ütles, et pärast seda, kui ta abikaasa oli teada saanud mehe kõrvalhüppetest terve nende abielu jooksul, oli viimane terve öö veetnud prügikastist oma isiklikke asju otsides ja neid sealt välja korjates. Hommikuks oli ta aga liiga väsinud ja räpane, et tööle ilmuda.

Oli ka selliseid töötajaid, kes tööluusi põhjused sujuvalt hoopis kellegi kolmanda õlule veeretasid. Üks töötajatest oli tööandjale teatanud, et tema vanaema oli teda toiduga mürgitanud ning teine jällegi kurtis, et ei saa tööle tulla, kuna tema abikaasa oli kõik mehe aluspesu korraga pessu pannud.

Mõnel töötajal oli lausa meditsiiniline selgitus varuks. Nimelt teatas naisterahvas, et ta läheb töölemineku asemel randa, sest tema arst oli tal soovitanud rohkem D-vitamiini tarbida. Teisel juhul polnud meditsiiniline mure mitte töötajal vaid tema lemmikloomal ja inimene tõi vabanduseks, et grippi haigestunud papagoi eest on vaja hoolitseda ja selleks on tal vaja koju jääda.

Hea lugeja, oled sa tööandja või töötaja, anna teada jaburatest, naljakatest ja loomingulistest põhjustest, mida oled ise või on sinu tuttavad kasutanud, et töölt vaba päev võtta.
Kirjuta sellest aadressile kasulik@delfi.ee või kommentaariumisse.