Kilekotid maksustati Šotimaal ligi aasta aega tagasi ning ühe plastikkoti hinnaks seati 5 penni ehk umbes 7 eurosenti. Ühe aasta jooksul on tarbijate poolt ostetud kilekottide kogusummaks 6,7 miljonit naela, ning see raha suunatakse keskkonnakaitsesse ja ühishüvedesse.

Šotimaa keskkonnaminister Richard Lochead nimetas saavutatud tulemusi hiiglaslikuks edusammuks. "Eelnev statistika näitas, et šotlased soetasid igal aastal üle 800 miljoni uue kilekoti ning see näitaja oli suurem kui kustahes mujal Ühendkuningriikides," selgitas Lochead suurt muutust.

Lochead kiitis kõiki šotlasi muudatuste ellu viimisel ja rõhutas, et Šotimaa on näidanud, kui tõsiselt nad võtavad jäätmetootmise vähendamist ja puhtama, rohelisema ning parema keskkonna loomist kõigile. "Uueks normaalsuseks on saanud kilekottide taaskasutamine või riidest kottide eelistamine poodlemisel," lisas Lochead.

650 miljoni võrra kilekottide tarvitamise vähendamine tähendab üle 4000 tonni plastiku ja teiste materjalide säästmist. Tootmisele kuluv süsihappegaas vähenes selle võrra 2500 tonni jagu.