Väärtuslik kogu kuulub Nina Molevale, kes tahab, et see saaks Putini omaks, kirjutab Celebrity Net Worth.

Nõukogude Liidu lagunemise järel oli kunstikogu algväärtus omaniku sõnutsi 400 miljonit dollarit, kuid mille tegelikuks väärtuseks Pariisi oksjonikorraldaja olevat hinnanud kaks miljardit dollarit.

Kogu ümbritseb salapära ja palju küsimusi. Muuhulgas ka, kas tegemist on originaalteostega, kas selle väärtus on tõesti nii kõrge ja lõpuks, kuidas Moleva üldse kunstiteoste omanikuks sai.

Moleva ning tema viimane abikaasa Ely Beljutin on kinnitanud, et kunstikogu pärineb mehe vanaisalt, kes oli tsaariaegses Moskvas näitleja. Mees, kelle nimi oli Ivan Grinjov omandas teosed väidetavalt Euroopa oksjonitelt. Mees peitis need teosed pööningule, nii et bolševikel ei õnnestunud neid konfiskeerida. Moleva ning tema abikaasa leidsid need hiljem üles.

Asja uurinud ajakirjanikul ei õnnestunud teatri arhiividest Ivan Grinjovi kohta mingeid andmeid leida. Arvatakse hoopis, et Ely Beljutin oli nõukogude armee luureohvitser ning ta omandas kunstiteosed sõja ajal, mil kunstitrofeed Saksamaalt Nõukogude Liitu toodi.

Pariisi maalikunsti ekspert Eric Turquin, kes on kollektsiooni näinud kinnitas, et ei ole Grinjovi lugu kuulnud ning tema sõnul ei ole kogu isegi 400 miljonit dollarit väärt. „See oli märkimisväärne 16. ja 17. sajandi religioossete maalide kogu," tunnistas ta.

Olgu selle kunstikoguga kuidas on, üks on kindel: Maleva tahab, et Putin saaks selle omanikuks ning samuti soovib Putin kogu omandada. Nüüd valvab kaks politseinikku autoga Maleva korteri sissepääsu ees tänaval 24/7, et kunstikogu kaitsta.

See näitab, et kuigi Putinit peetakse radikaalseks ja vahel isegi segaseks, armastab osa venemaalasi teda sügavalt, tõdeb väljaanne.

„Kui leiate vanaisa pööningult mitmete miljonite või isegi miljardite väärtuses kunstikogu, kas kingiksite selle president Obamale,“ küsivad artikli autorid.