„Saku õlletehas tähistab reedel oma 195. juubelit. Ma pean seal minema oma inimeste ette ja ma ei tea, mida ma neile ütlen,“ sõnas Kastein ja kinnitas, et ministri väljaütlemine tekitas temas tugevaid emotsioone.

„Süüdistada meid, kõigi seaduste järgi ja vastutustundlikult tegutsevat väga pika traditsiooniga ettevõtet milleski fataalses on äärmine alatus,“ mõistis ta sotsiaalministri sõnad hukka ja lisas, et alkoholireklaami piiramise kava toodi lauale liiga äkki ja osapooli hoiatamata. „See on äärmuslik piirang, mis mõjutab peale meie tugevalt ka meediat ja printi.“

Küsimusele, kuidas tekkinud olukorda lahendada, sõnas Kastein, et õlletootjate liidu juhina on tema ülesanne emotsioonid kõrvale panna ja alustada valitsusega viisakaid läbirääkimisi, millesse oleks kaasatud kõik asjasse puutuvad osapooled.

Delfi märkuse peale, et seos alkoholi tarbimise ja tervisliku seisundi vahel on olemas ning Eestis tarbitakse alkoholi siiski paljuvõitu, vastas Kastein, et eestlased joovad aastas ära keskmiselt 70 liitrit õlut, mis jätab meid Euroopa õllesõprade edetabeli tagumisse poolde.

„Diskussioon selle teema üle on äärmiselt vajalik, kuid see, kuidas see teema praegu püstitati, on äärmiselt alatu,“ sõnas ta.

„Alkoholitootjate majanduslikud huvid ei kaalu kuidagi üles Eesti inimeste tervist. Sektor, mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt, peab seda mõistma,“ tegi sotsiaalminister Jevgeni Ossinovski eile alkoholitööstuse pihta terava märkuse.