Taani mänguasjafirma Lego on juba USA firma Matteli, kes kõige tuntum Barbie nukkude tootmise poolest, troonilt tõuganud ja tõusnud maailma suurimaks mänguasjade müügiartikliks.

Lego kõneisik Roar Trangbaek ütles The Guardian'ile, et firma ei suuda kõiki tellimusi täita, piisavas koguses Lego klotse toota ning mõningad kliendid peavad arvestama, et soovitud koguses kaupa selleks jõuluks kaupluseriiulitele paraku ei jõua.

Trangbaek täpsustas, et Lego suudab täita tellimused, mis selleks momendiks mänguasjafirmale juba edastatud, kuid veel selle aastanumbri sees saabuvate uute tellimuste puhul esineb probleeme.

"See on väga ebatavaline olukord ning nõudlus on ületanud nii meie kui ka tarbijate ennustused," kommenteeris Trangbaek Lego tehaste tootmiskoormust käesoleval hetkel ja lisas, et ettevõte tõesti ei osanud seda ette näha.

Trangbaek rõhutas, et kõik mänguasjatehased töötavad täiskoormusel ja tehakse kõik võimalik, et suurimal võimalikul hulgal tellimustele vastata.

Lego võlgneb suuresti oma edu mänguasjafirmaga seotud filmidele, sh omanimelist "Lego filmi", mis eelmisel aastal kinolinasid vallutas.