„Oleme väga tänulikud kõigile headele inimestele, kes ei pidanud paljuks oma kohalikku toidupanka toetada,“ ütleb Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson. „Lisaks kuulub meie eriline tänu kõikidele nendele vabatahtlikele, kes tulid appi toidukogumispäevi läbi viima," lisas Hendrikson.

Eriti silmapaistvalt tegutsesid Valga ja Jõgeva Toidupangad

Kokku osales 38 kauplust 19-s erinevas linnas. "Eriti tublid olid näiteks Valga Toidupank ja Jõgeva Toidupank, kes pakkusid ka lähikonnas asuvate linnade elanikele võimaluse aktsioonis kaasa lüüa- Valga Toidupank lisaks Valgale veel Tõrvas ja Otepääl ning Jõgeva Toidupank lisaks kodulinnale ka Põltsamaal ja Mustvees," selgitas Hendrikson.

Kõige enam kaupa koguti pealinnas, seejärel Tartus ja Pärnus

Kokkuvõttes koguti kõige enam kaupa vaesuses elavatele perede aitamiseks Tallinnas, kus toidukogumine toimus 9-s poes – tulemus 12 130 kg. Väga hästi läks ka Tartu kahes poes (3004 kg) ja Pärnu neljas poes (2850 kg). Rakvere Toidupangale annetati kokku kolmes kaupluses 1795 kg toiduaineid.
Kaupluse-põhises arvestuses olid eriti tublid Tallinna Lasnamäe Prisma kliendid, kes kahe päevaga ainsana annetasid kaugelt enam kui 2000 kg: täpsemalt 2676,6 kg.

Kauasäiliva toidukaupa sekka sattus isegi pakk pelmeene

Kaubagruppide osas on esikohal tavapäraselt kuivained, konservid ja purgitoidud, pasta ning maiustused. Siin-seal viidi toidupanga kogumiskärudesse jätkuvalt ka värsket kaupa, sel korral kokku üle Eesti 400 kg. Toidupangad tuletavad lahketele annetajatele meelde, et on lihtsam kaupa transportida, kui pakutakse „parim enne“-tüüpi ehk kauemsäilivaid tooteid. Samas leiab siiski annetuskärudest ka võid, mune, vorsti-juustu ning aed- ja puuvilju. Sel korral sattus sekka isegi pakk pelmeene. "Sellise kauba toimetame küll kiiresti külma, kuid see vajab eraldi hoolt," põhjendas Hendrikson annetatava toidukauba eelistusi.

Järgmised toidukogumispäevad leiavad aset 11. ja 12. detsembril.