Delfi Kasulikule kirjutas lugeja, kes soovis ühel pühapäeva õhtul oma lapsele marsruudil Tallinn-Tartu SEBE bussile piletit osta, kuid avastas endagi üllatuseks, et isegi lastele pole selle liini puhul mitte mingisugust soodustust ja piletihind on kõigile 10.80€. Paraku oli sobiv väljumisaeg aga just SEBE bussi oma, kuid lugeja leidis ikkagi, et lapse bussipileti eest üle 10 euro välja käia, on liiga palju.

SEBE bussides saab soodust ainult laupäeval

Tegelikult on SEBE bussides noortele (kuni 30 aastat) soodustus küll, kuid seda vaid laupäevastel bussireisidel. Sel nädalapäeval saab ka noor, olgu ta algkoolilaps, põhikooli õpilane või tudeng, sõita 3 eurot ja 20 senti odavamalt. Muudel päevadel kehtib kõigile täishind ja näiteks pühapäeva hilisõhtul Tallinnast Tartu saamiseks on reisijal valida vaid SEBE ja Taisto bussiliinide vahel, mille mõlemi võrdlemisi kõrged bussipiletihinnad palju ei erine ja märkimisväärseid soodustusi ei paku.

Hinnad seatakse nii, et ka bussiettevõtte kulud ja tulud oleksid tasakaalus

SEBE turundusjuht Marel Kallas nentis, et kuigi noortele kehtib täishind, peab ka bussiettevõte igapäevaselt jälgima, et kulud ja tulud oleksid tasakaalus. "Konkurents bussiturul on väga tihe ja bussipiletite hinnad on juba tunduvalt langenud. Samas ei saa linnadevahelisi ühendusi teenindavad bussiettevõtted kulude katteks vahendeid mujalt kui ainult piletimüügist," kommenteeris Kallas SEBE busside hinnaklassi.

Üks ettevõtte, kolm erinevat lähenemist

Eesti Buss OÜ all sõidavad tegelikult nii SEBE, Lux Expressi kui ka Simple Expressi bussid, millest viimased kaks teevad klientidele pidevalt vägagi soodsaid pakkumisi. SEBE aga püsib kindlatel väljumisaegadel ja endiselt kallimana. "Meie vaatest on konkurents bussiturul positiivne, sest bussireisijal on võimalik valida mitme vedaja vahel, mis pakuvad erineva kvaliteedi ja hinnaga reise," ütles Kallas.