„Olin tollal füsioteraapia teisel kursusel. Sõbra tehtud triki saladus jäi mind tohutult piinama. Läksin koju ja hakkasin mustkunsti kohta uurima ning mind tabas väga selge äratundmise moment,“ meenutab Meelis, kes ülikooli lõppedes hakkas küll töötervishoiu vallas füsioterapeudina tööle, kuid kõrvalt tegeles ka mustkunstiga: käib kõikvõimalikel pidudel, koosviibimistel ja konverentsidel meelelahutust pakkumas.

Ta märgib, et talle on elus abiks olnud julgus riskida ja mõelda raamist välja. „Aastatega tekivad ikka mingid piirid ja arusaamad, aga neid tuleb enda jaoks pidevalt laiendada, isegi kui see tähendab mugavustsoonist lahkumist. Nii püsib värskena. Ja muidugi on kõige tähtsam, et töö endale meeldiks. See kõlab klišeena, aga see on edu valem. See on elus lotovõit, kui leiad ala, mis köidab ja toidab.“

Praeguseks on Meelise elu läinud nii, et füsioteraapiat jääb järk-järgult vähemaks ja mustkunsti osakaal töö mõttes kasvab. Ja ta on väga rahul, sest töö on vaheldusrikas ja isegi sama kava esitamisel on publik ja reaktsioonid on alati erinevad. Mustkunst on interaktiivne, nõuab palju oskuslikku suhtlemist, mille tõttu on publiku tundmine ja tajumine väga tähtsal kohal. Öeldakse, et mustkunst on inimese tundmise kunst ning indiviidi ja kollektiivi tajumine, jälgimine, ning tundmaõppimine ongi selle töö puhul üks põnevamaid ja innustavamaid aspekte.

Meelis muigab, et mis see mustkunstniku eriala ikka muud tähendab kui posimist, kontide keetmist ja maaväliste asukatega kontakteerumist. „Tavaliselt naeravad kõik, kui mainin, et olen mustkunstnik. Ütlevad, et hea nali ega usu. Tegelikult on mustkunstnikke Eestis vähe ja see on meie jaoks tõesti pime maa, nišiala.“

Nooremana soovis Meelis pikka aega saada filmirežissööriks ning möönab, et see pisik tal siiani sees ja aeg-ajalt aktiveerub. Lemmikharrastustena toob ta välja veel surfamise ja reisimise. Samas mustkunst on tema jaoks suurepärane hobi ja töö ühendamine ning ka viie aasta pärast näeb ta end töötava mustkunstnikuna. Võib-olla on selleks ajaks haare rahvusvahelisem?

Loe karjäärivõimaluste kohta lähemalt SIIT.

Jaga
Kommentaarid