Tariko sündis 1962. aastal Tatarstanis, Merzelinskis. Tema perekond oli väga vaene. Isata kasvanud Tariko töötas juba varases nooruses kolhoosis oma onu käe all. 17-aastasena, augud jalanõudes, läks Tariko Moskvasse majandust õppima. Et raha teenida töötas ta tänavatel kojamehena. Ta pidi ärkama vara ja võitlema meeletute külmakraadidega. Ta teenis 70 rubla kuus.

Varsti alustas mees koos ülikoolikaaslastega oma äri, mis tegeles puhastusteenuse pakkumisega. Siis sai temast restorani kelner, kus ta nägi üht püsikundet sõna otseses mõttes oma raha põlema panemas.

„Ma vaatasin raha põlemas ja mõtlesin oma ema, perekonna ja sõprade peale," ütles Tariko Vanity Fairile antud intervjuus.

Tariko lahkus restoranist Gorbatšovi reformide ajal, oli võimalik luua eraärisid. Ta hakkas raha teenima aidates välisturistidel Moskvas hotellituba broneerida. Sealt edasi töötas ta ühe Itaalia ettevõtte heaks, et aidata Itaalia ärimeeste reise korraldada. Peagi teenis ta 10 000 dollarit kuus.

1980ndate lõpus hakkas Tariko tegelema impordiga, tuues Itaaliast maale Ferrero Rocheri šokolaadi. Eduka äri järgmine suur samm oli Martini brändi ainumüügiõiguse saamine Venemaal. 1995. aastal oli mehest saanud suurim Martini importija maailmas.

Aastal 1992 oli äsja tekkinud Vene Föderatsioonis kapitalism tõusuteel. Tariko lõi ettevõtte Roust. Sellest sai kiiresti riigi suurim alkoholi maaletooja - firmale kuulus kolmveerand Venemaa läänest tuleva alkoholi turust. Teiste seas importis ta Johnnie Walkerit ja Bailyst.

Kuus aastat hiljem tõi mees turule Russian Standardi Vodka, riigi esimese preemium-klassi viinamargi. Täna eksporditakse seda 80 erinevasse riiki üle maailma ning ettevõte ise peab seda „Venemaa ainsaks tõeliselt globaalseks brändiks".

Aga Tariko isu aina kasvas. Ta astus hoopis teisele mänguväljakule ning lõi panga. Russian Standard Bankist sai laenude ja krediidi andmisel juba kolme aastaga riigi juhtiv pank. Täna on panga käes ligi pool krediiditurust ning seal töötab kokku 25 000 inimest. 2006. aastal pääses Tariko Forbes'i miljardäride nimistusse.

„Härra Vodka" elu on võrreldes lapsepõlvega kapitaalselt muutunud. Ta elab suurelt. Vanity Fairi andmetel tähistas mees Veneetsias oma 45-aastaseks saamist 2,7 miljonit dollarit maksma läinud sünnipäevapeoga. Maskeraad, kaaviar, Venemaa ja Itaalia missid ja palju muud. Muide, Tariko ise korraldab Venemaa missivalimisi.

Mehe 50 miljonit dollarit maksev eralennuk on modifitseeritud Boeing 737. See on värvitud Russian Standardi värvides. Ta reisib väidetavalt suure saatjaskonnaga: advokaadid, sekretärid, peateenija ning isegi ametlik maitsja (ta proovib kõiki toite ja jooke enne Tarikot, et teha kindlaks, et need ei ole mürgitatud). Tariko ostis oma kodu Itaalias Sardiinia saarel Silvio Berlusconi eksnaiselt. Tal on suur jaht AnnaEva, mis on nime saanud mehe kaksikutest tütarde järgi.

Tariko plaan on tuua Venemaal luksuskaupu üha enam massidesse.

Selline on vene miljardäri edulugu, kes on tippu jõudnud täiesti ise, ilma silmnähtavate poliitiliste mahhinatsioonideta.