Lisaks vahvatele liblikatele valmivad tema eestvedamisel ka täisnahast ridikülid, mis meenutavad esmapilgul raamatut.
Uurime intervjuus Mari käest, kuidas ta nende põnevate toodeteni jõudis.

Oled tuntud pigem meigikunstnikuna. Kuidas jõudsid ridikül-raamatuni?Olen erinevate kunstivormide vastu eluaeg suurt huvi tundnud. Rohkem kui kümne aastaga olen selles valdkonnas nö meistri taseme saavutatud. Ühe mäe tippu ronides hakkad peagi uute mägede poole piiluma. Seega hakkasin umbes 3 aastat tagasi disainikunstnikuna kätt proovima. Tänaseks on disainikunstist saanud minu peamine elukutse. KUMA ridikül-raamatute ja kikilips-liblikate ideed jõudsid minuni eluperioodil, mil veetsin kuus kuud paksus Eesti ürgmetsas. Sealne minimalistlik elu ja olustik pani mõtted ürgsemas suunas tööle.

Sinu liblik-prosse teavad ilmselt kõik trenditeadlikud naised. Milline näeb välja nende valmistamise protsess?
KUMA liblik-prossid valmivad Eesti nahakunstnike käsitööna. Esimesest nahalõikest kuni viimistluseni vältab liblika valmimistee keskmiselt paar päeva. Liblik-prosside väljalõikamine on nüansirikas peenkunst, mida usaldame vaid kohalikele oskustöölistele.

Tulemiks on mitmel moel kantav ehe, mis on vett-hülgav ja sobib suurepäraselt ka meie karmis kliimas käekotti või mantliserva kaunistama.

Täispikast intervjuust saad lugeda, kust ammutab andekas noor naine inspiratsiooni, kuidas muudab inimest elu teisel pool maakera ning millised uued tooted veel planeerimisel on.

Kuma Design täisnahast tooted on müügil Eesti Disaini lehel.