„Eestlased pole küll nii suured rugby-fännid, kuid me töötame selle kallal,“ muigab Rachel, lisades, et tema elu teeb oluliselt kergemaks, et siin räägitakse palju inglise keelt. Praeguseks 15 kuud Eestis elanud Rachel kasvatab koos abikaasaga pisikest tütart Vikkamaeve’t ning naine tegeleb aktiivselt Eesti ja Iirimaa suhete arendamisega.

Jõudmaks sinna, kus Rachel praegu on, tänab ta esmalt Eesti Töötukassat. „See oli esimene koht, kuhu sisse astusin. Töötukassa nõustajad oli äärmiselt abivalmis, lahked ja julgustavad. Nad kinnitasid, et Eestis leidub mulle kindlasti tööd ning nende usaldus oli väga motiveeriv. Hindan kõrgelt meie igakuiseid kohtumisi, mis andsid julgust edasisteks tööotsinguteks,“ meenutab naine, lisades, et Töötukassast tuli ka soovitus minna eesti keele kursustele, koostada CV ning lüüa vabatahtlikult kaasa mõnes projektis, et saada aru Eesti ühiskonnast, majandusest ja leida uusi tuttavaid.

Racheli varasem karjäär oli tihedalt seotud meedia ja turundusega. Ta on töötanud pikalt mitmete ajakirjandusväljaannete heaks nii Iirimaal, Suurbritannias kui ka Indias ning arendanud ärisuhteid Prantsusmaal ja Poolas. Rachel on teinud koostööd valitsusasutuste, kaubandus-tööstuskodade, rahvusvaheliste korporatsioonide ja väiksemate kohalike ettevõtetega. Tema viimaseks töökohaks enne Eestisse kolimist oli Irish Enterprise Board (UKTI), kus ta toetas alustavaid start-up ettevõtteid nende rahvusvahelistumisel.

Rachelil on rahvusvahelise ärikorralduse ja personalijuhtimise kraad. City Keeltekooli eesti keele kursusele minnes uuris naine kooli juhilt Britta Tamverkilt, kas ta ehk saaks Eestis tegeleda inglise keele õpetamisega ja võimalus leidus. Rachelist sai inglise ärikeele õpetaja Elisa töötajatale, mis andis väga suure kogemuse, õpetas Eesti sotsiaalset ja kultuurilist elu ning ta tutvus paljude suurepäraste inimestega.

Seejärel viis õnnelik juhus ta kokku HML Project Management asutaja ja juhi Leo O’Neilliga ja naisest sai ettevõtte turunduspartner. HML Project Management on vedanud suuri ehitusprojekte nii Eestis kui ka välismaal.

„Tegelesin seal värbamise teemaga, kasutades oma töös ka Töötukassat. Nähes, kuidas Eestist toimub ajude väljavool Põhjamaadesse ja mujale Euroopasse, pani see mind mõtlema, kui raske on neil inimestel endil ja nende lähedastel ning peredel, kui armastatud inimesed kolivad kodust ära,“ räägib Rachel, kes tänavu märtsis lõi koos Leo O’Neilli ja Iiri suursaadiku Frank Floodiga mittetulundusliku organisatsioonina Iirimaa ja Eesti ärivõrgustiku Irish-Estonian Business Network (IEBN), mis arendab kahe riigi ja ettevõtete koostööd, majandussidemeid, haridust, turismi ning kaubandust. Liidul on 60 liiget Eestist ja samapalju Iirimaalt.

Tulevikust rääkides näeb Rachel IEBNi tegevusest tulenevalt suuremaid äri- ja töövõimalusi mõlemale poolele ning ütleb, et selle ja järgmise aasta plaanid on liidul juba tänu aktiivsetele vabatahtlikele paigas.

Enda tulevikku avades plaanib Rachel luua ettevõtte, mis juhendab ja toetab uute äri start-upide loomist, pakkudes oma oskusi ning personaalset ja professionaalset koolitust kohalikul ning rahvusvahelisel tasandil. Ja tehes aktiivset koostööd Eesti valitsusasutuste, kaasa arvatud Eesti Töötukassaga. Racheli nõuanne tulevikuks on: „Take a chance on life!“.

Jaga
Kommentaarid