Eile jagati Facebook'is video, kuidas Postimaja H&M-is kell 8 hommikul uksed avati ning inimesed, mis seal salata, valdavas enamuses naisterahvad, jooksid kisa saatel uue kollektsiooni esemete järele, valimata õiget suurust või pikemalt keskendumata, mis riideese kaenlasse sai kahmatud. Paraku tänaseks on video sotsiaalmeediast maas.

Üks tulihingelistest Balmaini austajatest, kes samuti neljapäeva varahommmikul Postimaja H&M'i järjekorda läks, rääkis, et kui mujal maailmas on inimesed juba paar päeva kaupluste juures telkinud ning kannatlikult oodanud, siis Postimaja juurde kogunes enamik inimesi sama päeva kella seitsmest ehk tund aega enne avamist.

Ka Instagrammis on mitmeid pilte tühjusest haigutavatest riiulitest ning seda juba 15 minutit pärast poe avamist. Enamik kliente olla lahkunud mitte ühe või kahe, vaid lausa kolme-nelja esemega. Kusjuures koostöös sündinud kollektsiooni hinnad on märkimisväärselt kõrged- kleidid algavad 150 eurost, kuid need on köha-nohu võrreldes kõige kallimate ligi 500-euroste kleitidega. Nii mõnigi Balmain'i originaalese on isegi soodsam kui H&M'i lettidele jõudnud tooted.

Eesti moeblogija Getri Mitt postitas sotsiaalmeediasse foto, kus väljapanekul pole enam mitte ainsatki eset kollektsioonist ning kell oli parasjagu alles 8.15.

Kuvatõmmis @getrimitt Instagram

Peale selle oli ülekoormatud ka H&M-i veebipood ning server jooksis eile päeval nii mitmelgi korral kokku.

Mitmed ülemaailmsed väljaanded nagu Elle, Cosmopolitan ja BuzzFeed vahendasid, et inimesed kaotasid uue kollektsiooni müügiletulekuga täielikult aru ja paari saabaste või jaki saamise nimel toimus korralik olelusvõitlus.

H & M Balman, did anyone get anything? I didn't even bother pic.twitter.com/yxVLpoPafj— Captain Morocco (@CorruptOverlord) November 5, 2015

By the time you get to the checkout everything will be ruined #HMBALMAINATION pic.twitter.com/79zv1J03at— Captain Morocco (@CorruptOverlord) November 5, 2015

Poola pealinnas Varssavis pressisid inimesed end uste vahelt lihtsalt sisse.

Tak było w Warszawie... Kolekcji Balmain już chyba nie kupicie. Inni tak o nią walczyli i odsprzedawali jeszcze przed wyjściem ze sklepu: http://goo.gl/1lXV4x #hm #balmainPosted by Dzieje się w Warszawie on Thursday, 5 November 2015