Mõni aeg pärast seda, kui selle projekti raames hakati vanu poste maha võtma, jäi osa Telseti kliente ühel ilusal päeval telepildist ilma ja nad helistasid mõistagi klienditeenindusse, et teada saada, miks telekas enam pilti ei näita.

„Selgus, et Telseti klienditeenindus süüdistas linnavalitsust, et meie oleme nende kaablid katki lõiganud,” rääkis Vikman. Tehniliselt võttes see nii oligi – kaablid võeti tõesti kaudselt linnavalitsuse käega maha, kuid Vikmani sõnul sugugi mitte linnavalitsuse süül. „Pehmelt öeldes tegi see süüdistus mind tigedaks. Ma võtsin ühendust nende juhiga, riidlesin temaga, nad tunnistasid oma viga ja lubasid oma klientidega ise suhelda,” meenutas aselinnapea.

Vikman rääkis, et kui tänavavalgustusprojekt algas, kaasas linnavalitsus kõik ettevõtted, kel oli Haapsalus teadaolevalt mingi võrk, et kooskõlastada, kuidas kaablimajandus valgustusprojektiga ühildada. Projekt nägi ette, et suur osa vanu puitposte kaob ja kaablid tuleb mujale suunata. Kus vähegi võimalik, seal maa alla, õhust ja silma alt ära. Selleks oli vaja teada, kus täpselt kaablid asuvad.
Telseti kaablid tõmmati Haapsalus postide otsa aga üsna segastel aegadel 90ndail, mil sedasorti asjade dokumenteerimisele eriti auru ei kulutatud.

Pikemalt saab tülist lugeda Lääne Elust.