See ettevõte on maailma suurima meretranspordifirma omanik, mis veab kohale 15% maailmas meritsi veetavast kaubast.

„Meie arvates aeglustub üleilmne majanduskasv,“ ütles ta. „Praegu on kaubandus oluliselt nõrgem kui peaks olema selliste majanduskasvuprognooside juures.“

IMF langetas 6. oktoobril maailma tänavuse majanduskasvu prognoosi 3,3%lt 3,1%le. Põhjuseks toodi madalatest toorainehindadest tingitud arenevate turgude majanduste aeglustumine. Tuleva aasta majanduskasvu kärbiti 3,8%lt 3,6%le. Anderseni sõnul on ka need prognoosid liiga optimistlikud.

„Me teeme oma makromajanduslikke prognoose ja näeme teistest prognoosijatest väiksemat kasvu – eriti arenevatel turgudel, kuid ka Euroopas,“ lausus ta lisades, et ka 2016. aasta osas on nad teistest veidi pessimistlikumad. Siiski ei ole veel märke, et maailma majandus kukuks sarnaselt 2008. aasta üleilmse finantskriisi järgsele langusele.

Maerski konteinervedude ettevõte teatas reedel II kvartali kasumi 61% aastasest kukkumisest. Väiksem kasv on valus mereveoettevõtetele, kes juba niigi vaevlevad liiga suure laevastiku käes.

Enim on kannatanud mereveod Aasiast Euroopasse. Selles on süüdi odavam euro, mis vähendab Hiina laadsete eksportööride konkurentsivõimet.