Ministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida täielikult reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, ka peamises turistide tõmbekeskuses Kairos palub välisministeerium säilitada külastamisel ettevaatlikus, eriti sattudes massimeelavalduste ja -kogunemiste lähedusse ning soovitatavalt neist eemale hoida.

Kui reisiplaanides oli ilmtingimata ka päevane ekskursioon või sõit kuurortidest välja, siis see eeldaks liikumist ainult turvatud konvoides.

Välisministeeriumi sõnutsi on võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. Kohapeal tuleks juhinduda kohalike ametivõimude juhistest.

Välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakovi sõnutsi on keeruline prognoosida, kas ja millal Egiptust puudutavat hoiatust ministeeriumi reisiinfos muudetakse. Välisministeeriumi reisiinfo hoiatuste skaala järgi on Egiptuse kohta tervikuna juba mõnda aega soovitus võimalusel reisimist vältida, eriti teatud piirkondadesse.

Alates 4. novembrist on julgeolekukaalutlustel nii mõnegi riigi poolt peatatud lennud Sharm el Sheikhi ja sealt tagasi. Ka Eestis tegutsevad erinevad reisifirmad toovad täna Egiptusest tagasi viimased seal kojulendu oodanud turistid ning lähimad uued väljumised on tühistatud.