Koju toimetas Egiptuses viibinud Eesti turistid reis NMA 2846, mis jõudis Tallinna lennujaama plaanipärase kella 12.40 asemel 40-minutilise hilinemisega kell 13.20. Vastupidiselt esialgsele infole, et tõenäoliselt peavad inimesed oma kohvreid hiljem teise lennuga järele ootama, said reisijad lennuki pardale siiski kaasa võtta nii äraantava kui ka käsipagasi.

Paljude Tallinna lennujaama jõudnud inimeste jutust jäi kõlama, et kuurordis viibides polnud avalikkuses levivat paanikat niivõrd tundagi ja lennujaamas oli võrdlemisi rahulik, arvestades tuhandete koju naasvate inimeste hulkasid.

Peamise ebamugavusena toodi välja tõsiasi, et esmaspäeval jäi tööle paraku ilmumata ning ametialased kohustused ja ülesanded ootavad oma järge. Pigem olid inimesed rahulolevad, et soojas Egiptuses sai hotelli basseini ääres veeta paar lisapäeva.

Eestlased tõdesid, et peamine info jõudis nendeni siiski kodustega ühendust hoides või Eesti meedia vahendusel ning kohapeal oldi valdavas osas teadmatuses. Timo (29) selgitas, et ilmselt ei olnud või ei jõudnud reisifirmadeni uut informatsiooni ja nii polnud ka teenusepakkujatel oma klientidele teavet jagada.

Tänase päeva jooksul naasevad ka ülejäänud Eesti turistid Egiptusest koju. Hurghadas peatuvad turistid tuuakse tagasi mitme lennuga, mida korraldab lennufirma FlyEgypt. Lend FEG 3723 peaks Tallinna saabuma päeval kell kolm ning teine lend FEG 3721 jõuab plaanipäraselt Tallinna tund aega hiljem kell neli.

Vaata videost, milliste emotsioonidega naasesid puhkajad Tallinnase.