„Kakskümmend neli aastat tegutsenud Eesti Õhu lõpp senisel kujul on tänaseks karm paratamatus. Toimuva tõttu ei tohi aga jääda kannatajaks ükski reisija ega ettevõtte arengusse panustanud töötaja. Need inimesed pole süüdi Estonian Airi majanduslikes raskustes ning kurvas saatuses,“ rõhutas Ratas pressiteenistuse vahendusel.

„Valitsuse esindajate ja Estonian Airi juhatuse esimehe sõnavõttudest jääb kahjuks mulje, et ettevõtte töötajate tulevikule ei mõelnud seni keegi. Arutelu sel teemal algas alles nüüd, mil Euroopa Komisjoni otsus riigiabi tagastamise kohustuse osas on karm reaalsus. Tegelikult räägiti juba aastaid, et see vastus võib tulla Eesti jaoks negatiivne,“ selgitas Jüri Ratas. „Eesti Õhu töötajate tulevik ning neile õigusega kuuluvad sotsiaalsed garantiid pidanuks olema ammu läbi mõeldud ja kokku lepitud.“

„Ühtlasi vajame kindlat visiooni, kuidas jätkusuutlikult tagada kiire ja mugav lennuühendus ülejäänud Euroopaga. Estonian Airiga toimunust tuleb tõsiselt õppida uue ettevõtte äriplaanide koostamisel ning riigi rolli kavandamisel. Valitsus ei tohi kunagi Eesti inimeste rahaga niisama katsetada, vaid peab suutma iga otsust põhjendada ning oma vigade eest vastutama. Lühinägelike ja majanduslikult ebaõnnestunud valikute langetamine tähendaks varem või hiljem tänase kurva olukorra kordumist,“ lõpetas Ratas.