Nii Sõlme, Harku, Põhjakaare, Läänekaare, Õuna kui ka teiste tänavate valgustusega on viimasel paaril nädalal esinenud kas pidevalt või periooditi probleeme ja Nõmme linnaosa elanike katsed murele lahendust leida olid tulutud.

Tallinna linna abitelefonile helistades vastati dišpetserteenistusest, et nemad ei tea paraku midagi. Abitelefonilt suunati linlased edasi teiste kontaktide poole ja öeldi, et tänavalgustuse probleemiga on nende poole korduvalt pöördutud ning nad on ka järelepärimise edastanud ent vastust pole saadud.

Spekulatsioonid, kas tegu on linna kokkuhoiupoliitikaga või mõne muu alternatiivse lahendusega turvalise kodukoha keskkonna loomisel, kogusid hoogu, kui pimedad linnatänavad hakkasid kohale meelitama kahtlaseid kodanikke ja nii mõnegi Nõmme elaniku kirjelduse järgi polnud enam kodukandis ohutu liikuda.

Peale selle, et täiskasvanud on häiritud, sest pimedas autoga liiklemine tekitab liiklusohtlikke olukordi, on ka lapsed oma vanematele kurtnud, et ei julge üksi koju tulla. Ühel juhul oli keskealine võõras mees lapsele lähenenud ja teda endaga isegi kaasa kutsunud.

Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik tunnistab, et viimastel nädalatel on tõesti vähemalt kolmel korral olnud Pärnu maantee ja Vana-Mustamäe tänava vahelises piirkonnas vihmaste ilmadega probleeme tänavavalgustusega.

„Tegemist ei ole kokkuhoiupoliitikaga, vaid kaablirikkega selles piirkonnas. Oleme suhelnud sel teemal nii kommunaalameti kui ka tänavavalgustuse korrasoleku eest vastutava Elektrileviga. Lühis tekib kaablis, sest tõenäoliselt on kuskil isolatsioon katki. Selline rike esineb vihma ja niiske ilmaga,“ selgitab Terik, milles seisneb probleem.

Linlaste jutule, et mõningatel tänavatel on tänavavalgustus kord sees ja järgmisel päeval jällegi väljas, annab kinnitust Teriku selgitus, et sel viisil otsitakse rikke asukohta. „Elektrilevi ja Empower on korduvalt pärast kaabli lühisesse minemist valgustuse sisse lülitanud ja proovinud rikke asukohta tuvastada, et see kõrvaldada. Loodame ka ise, et rikke tekkepõhjus leitakse võimalikult kiiresti,“ ütleb linnaosa vanem.

Alates 1. veebruarist 2015 haldab Tallinna tänavavalgustust Elektrilevi, kelle partneriks tänavavalgustuse ehitus- ja hooldustöödel on elektritööde ettevõte Empower.