Kuna ka 2014. aasta sügiskuude keskmised temperatuurid olid tavapäratult kõrged, seisavad moeärid taas silmitsi paratamatusega - tarbijad ei osta piisavas koguses ülerõivaid ning kudumeid. Tegu on mõistagi aga sügiseste kaubaartiklitega, mis tavaliselt müüginumbreid kroonivad. See on omakorda vallandanud allahindlused mantlitele ja kudumitele.

Tony Shiret, Briti turuanalüütik ütles, et kehvad müüginumbrid oktoobri- ja novembrikuus on rõivakettide tavapärase strateegia segi löönud ja enne pühasid pole olnud võimalik ladusid oma eelnevatest kollektsioonidest tühjaks müüa.

„Rõivakettidel on nüüd omajagu laojääki, millega neil pole paraku enne jõule suurt midagi peale hakata, sest tarbijaid ootavad justnimelt pühade allahindlusi ja kõige soodsamaid pakkumisi,“ selgitas Shiret.

Erakordselt soe sügis purustas ka Eestis novembrikuu soojarekordeid nii Tallinnas kui ka Narvas, kui mõõdeti vastavalt 13,7 ja 12,1 soojakraadi. Oktoobrikuu oli aga tavatult sademetevaene ja veetase langes rekordiliselt.

Ka Eestis esindatud moeäridest võib välja tuua kaks suuremat jaeketti, kes tulenevalt soojast sügisest on ülerõivaid ning kudumid erihinnaga müüma asunud. Ühendkuningriigist pärinev tuntud rõivakett Marks & Spencer, mille esinduspoed on ka Tallinnas Rocca al Mares ja Kristiine keskuses, pakuvad mantlitele 20-protsendilist allahindlust ning veelgi suuremaid sooduseid valitud kaupadele. Briti kaubamaja Debenhams, mille Eesti esinduskauplus asub samuti Rocca al Mare keskuses, pakub kudumitele kuni 50-protsendilist allahindlust.