„Leedu on väike, kuid avatud riik ning me soovime investeeringuid kaasata ning uute tehnoloogiaga ning progressiga seotud projektid ellu viia,“ vahendab Leedu Delfi Butkevičiuse kinnitust. Peaminister märkis, et riik toetab nii Uberi kui teiste sarnaste ettevõtete tegutsemist riigis. „Mul on hea meel, et reisijateveo sektorisse lisandub uus tegija, kes kasutab eesrindlikku tehnoloogiat ja loob uusi töökohti,“ lisas ta.

Peaministri kinnitusel arutati Uberi esindajatega kohtumisel maksu- , seadusandlikke küsimusi ning ohutust.

Butkevičiuse sõnul tuleb kiiresti lahendada kõik küsimused, mis võimaldaksid ettevõttel võimalikult kiiresti Leedus tegutsema asuda: kooskõlastada seadused, tagada läbipaistev maksude administreerimise süsteem. Selle ülesade andis ta transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumile ning maksuametile.

Uberi rahvusvahelise laienemise eest vastutav Aleksander Lobov kinnitas Delfile, et Leedu näitab end tõelise liidrina, toetades Uberi sarnaste platvormide tegevust.

Eestis teevad Uber ja maksuamet koostööd, et luua võrgupõhine platvorm, mis teeks jagamismajandusega seotud inimestele – kelleks on ka Uberi partner-juhid - tulude deklareerimise võimalikult lihtsaks.
Praegu on Uberi kasutamine näiteks ka ettevõtetele maksurisk, sest autojuhid ei saa väljastada nõuetekohast arvet, aga kuludokumendi puudumisel ei saa teenust ostnud ettevõte käibemaksu maha arvata ja lisaks tuleb maksta tulumaks.