"Sain täna kirja meililt deklaratsioon@emta.ee. Juba alguses tundus kahtlane, et novembrikuus sellise sisuga kiri tuleb. Veelgi veidramaks muutus asi aga siis, kui avasin lingi, milleni see e-kiri viis. Kaunis ilmselge, et selle petuskeemiga püütakse saada naiivsetelt inimestelt nende krediitkaardi andmeid - CVV2 koodi ja kaardi numbri teadmisega saab inimestele väga palju halba teha," kirjutab kirja otsa sattunud inimene Facebookis.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Rainer Lauritsa selgitusel on selgelt tegemist petukirjaga, mis on näiliselt saadetud ametilt. "Soovitame kirjas olevaid linke mitte avada ja kiri ära kustutada. Kui on jõutud delikaatseid pangaandmeid petukirjale vastuseks sisestada, siis soovitame esimesel võimalusel võtta ühendust oma pangaga," ütles Laurits.

Maksu- ja tolliamet ei lisa Lauritsa kinnitusel oma kirjadesse otselinke, vaid palub täpsema infoga minna tutvuma e-maksuametisse/e-tolli. "E-maksuametisse/e-tolli sisenemine toimub ainult turvaliste autentimislahenduste abil (ID-kaart, mobiil-ID, pangalink)," lisas Laurits.

Hea Kasuliku lugeja, jaga meiega infot, kui oled ka taoliste kirjade peale sattunud! Kirjuta kasulik@delfi.ee.