Ajalehe käsutuses on lennufirma sees levitatav kuulutus, milles otsitakse vanemmehhaanikut ning tema alluvat, kes hakkaksid tööle lennukitega Suhhoi Superjet.

Varem on Läti meedia kirjutanud, et uue investoriga kaasneb kõrvaltehing vahendada Läti lennufirmale mõned Vene lennukid. Nimelt nõustab Ralf Dieter Montag-Girmes lisaks Bombardieride vahendamisele ka Venemaa ettevõtet Iljušin Finans, mis muu hulgas müüb uusimaid Vene reisilennukeid Suhhoi Superjet 100.

Mehhanikute otsimise kuulutus on pärit 10. novembrist ehk päev pärast seda, kui Air Balticu juht Martin Gauss oli eitanud nende lennukite soetamise plaani. 9.novembril kinnitas Gauss ajakirjanikele, et ei ole mingit plaani Air Balticule vene lennukeid Suhhoi Superjet 100 soetada. Sama kinnitas ta ka järgmisel päeval teleesinemises.

Varem on teatatud, et Air Balticu regionaalsete lennukite hankele laekus kolm pakkumist: Jaapani Mitsubishilt, Brasiilia Embraerilt ja Vene Suhhoilt. Mitteametlikel andmetel on Suhhoi pakkumine oluliselt parem kui konkurentidel.

Läti valitsus arutab täna suletud uste taga Air Balticu investori küsimust. Teisipäeval lõplikku otsust ei langetatud, sest uut infot oli tarvis kontrollida. Peaminister Laimdota Straujuma ei täpsustanud, millistest kanalitest saabunud informatsiooniga on tegemist ning kas see on seotud julgeolekuküsimustega.

3. novembril otsustas Läti valitsus toetada konsultatsioonifirma Prudentia Air Balticule leitud investorit. Selleks on Venemaal äri ajav sakslane Ralf Dieter Montag-Girmes, kelle taust ja sidemed on kahtlustäratavad. Endise Vene asepeaministri Alfred Kohi väitel on Montag-Girmesil Venemaal palju ärisid, kinnisvarast panganduseni.

Näiteks osales ta Vene lennukite Kuubale müümise läbirääkimistel, mida juhtis tollal peaminister olnud Putini lähikondne, asepeaminister Igor Setšin.Investor saaks 52 miljoni euro eest 20% lennufirma aktsiatest Selle lisaks paigutaks Läti riik ettevõtte aktsiakapitali 80 miljonit eurot. Läti valitsuskoalitsioonis ei ole selle otsuse osas veel üksmeelt.

Läti riigile jääks õigus 20 protsenti aktsiaid tagasi osta, kui lennufirmale leitakse strateegiline investor.
Praegu on Air Balticu peamine aktsionär 99,8% osalusega riik. Mullu oli lennufirma käive 254,18 miljonit eurot ning kasum 10,67 miljonit eurot.