Eesti supermarketites, Selveris, Rimis, Prismas ja Maximas, on saadaval väga erineva teema, suuruse ning mõistagi ka hinnaga advendikalendreid. Suurima valiku jõulukalendreid on neil pühadel lettidele toonud Selver ning Maxima riiulitelt tuleb valida kõige väiksema arvu erinevate advendikalendrite seast. Maxima hinnad seevastu on enamasti soodsa(ma)d.

Võrdluses tõime välja nende advendikalendrite hinnad, mis kordusid kõigi või vähemalt kahe supermarketiketi tootevalikus. Hindade nägemiseks liiguta kursoriga rohelist riba.

Kõige kallima ning odavama saadaval oleva kalendri hinnavahe on 35 eurot

Kõige kallim supermarketites müügil olev advendikalender Mozarti maiustustega maksab näiteks Selveris täishinnaga lausa 35,90 eurot (kampaaniahind 29,90€). Kõige soodsama šokolaadikalendri saab Maximast 0,76€ eest.

Ainsana oli kõikide kaupluste tootevalikus kodumaine Kalevi Jõuluseikluse kalender, mis on neil jõuludel Kalevi uudistoode, mille akende taga peituvad Mesikäpa vahvlikompvek, Draakoni marmelaadikompvek, pralineekompveki Päkapikubatoonike, Mesikäpa batoonike ja Jõuluseikluse piimašokolaad.

Kõige populaarsemad on Disney multifilmide kangelased ja kodumaine Kalev

Nii Selveri, Prisma kui ka Rimi pressiesindajatena sõnul on kõige populaarsemad advendikalendrid Disney tegelaste nagu näiteks animafilmi Frozeni kangelaste piltidega.

"Kalev tuli sel aastal esimest korda välja jõulukalendriga ning hetkel on müügid väga head olnud," tõdes Katrin Bats Rimi müügihittidest rääkides. Sama jäi kõlama ka Prisma ja Selveri kaupluste puhul. Veel toodi välja Kinder ja M&M's šokolaadide kalendreid ning kõige klassikalisemat tavalist jõuluvana pildiga advendikalendrit.

Kalevi jõulukalender

Erkki Erilaid Selveri pressiesindajana ütles, et aasta-aastalt on nii sortiment kui ka müügimahud kasvanud ja seda võib prognoosida ka sel aastal. "Juba praegu on müügid mullusest käibelt kümnendiku paremad. Suurem ostulaine tuleb siiski enne esimest adventi, ehk siis selle nädala teises pooles," ennustas Erilaid.

Selveris on veel müügil Haribo (10,99€), Dumle (7,49€), Merci (8,99€), Milka (7,99€), Ritter Spordi (12,99€), Kinderi (8,99€) ning Disney My Little Pony ja Transformerite jõulukalendrid (3,29€).

Rimi tootevalikus on veel multifilmi Inside Out'i, Star Warsi ja Marvel Avengersi (1,99€) jõulukalendrid ning Jacquoti (1,49€) ja Only (1,09€) advendikalendrid.

Prismas on lisaks tabelis välja toodule saadaval Hello Kitty (1,99€), Karupoeg Puhhi (1,99€), multifilmi "Autod" (11,99€), M&M's-i (11,99€) ja Wawi (Eesti) jõulukalender (0,99€).

Maximas riiulitelt leiab valiku Barbie jõulukalendreid (3,99€ ja 1,58€), kollaste Käsilaste (1,59€) ja Ämblikmehe advendikalendri (1,58€).