Keskmises suuruses 7,2-kilone (16lb) kalkun maksab sel aastal 21,64 eurot (23,04 USD) ning veel eelmisel aastal oli samasuguse kalkuni hinnaks poelettidel 20,33 eurot (21,65 USD). Kuigi hind on viimase seitsme aasta kõrgeim, on ameeriklased tänupüha eel tänulikud, sest kalkuni kilohindasid ennustati veelgi kõrgemateks.

Aasta esimeses pooles USA keskosas ning läänerannikupoolsetes osariikides puhkenud linnugripp andis tootjatele võimaluse hinda üles kruvida, sest gripi näol nähti pikaajalist tootmist pidurdavat tegurit. Nagu hilisematel hinnavaatlustel on selgunud, polnud linnugripi puhang sugugi nii suure mõjuga kui kardeti. Hinnad jäid aga sellegi poolest tavapärasest kõrgemaks.

USA siseselt ei langenud otseselt ka kalkuniliha tootmine – kui 2014. aastal toodeti 2,6 miljardit kilo kalkuniliha, siis sel aastal ennustatakse lõplikuks numbriks 2,5 miljardit kilogrammi.

Kõrgemad kalkuni hinnad tõstavad ka üleüldist tänupüha söömaaja maksumust ameerika kümneliikmelisele perekonnale 47-eurole ($50,11).

Paar nädalat tagasi turuhindasid vaadeldes spekuleeriti veel kõrgemate kalkuniliha hindade üle, kuid kaupmehed on näinud hinnalangetuses ja/või kampaaniahindades parimat võimalust oma toodangu müüginumbreid veelgi kasvatada ning tarbijaid soodsamate pakkumistega vahetult enne tänupüha meelitada.