Tulekahju sai alguse päeval poole kahe ajal, kui lae alt hakkas suitsu tulema. Töötajad proovisid kustutitega tuld summutada, kuid see ei õnnestunud ning tuli levis kiiresti vahelae peal juhtmeid pidi edasi. Päästjad kustutasid küll vahelae peal olnud põlengu, kuid kustutusvesi rikkus kogu pesumajas oleva hinnalise tehnika.

Tulekahju sai alguse elektrisüsteemist.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul näitab Kuressaare tulekahju ilmekalt, et kahjutuli võib laastava töö teha ka päevasel ajal tuletõrjekomando läheduses. „Pesumaja oli kindlustanud küll hoone ja vara, kuid sellises olukorras tuleks kindlasti kasuks ka äri katkemise kindlustus. Sellisel juhul korvatakse tegevuse peatumise ajal ka saamata jäänud ärikasum ja püsikulud,“ lisas Jõhvik.

Antud juhtumi osas If Kindlustuse klienti esindava Cellnex Õigusbüroo sõnul oleks kindlustuskaitseta ettevõtte jätkamine olnud ilmselgelt mõeldamatu. „Kui aastatega investeeritu hävineb hetkega, siis kindlustuse abita jätkamine on üsnagi ebareaalne. Pesumajal oli kindlustus kenasti olemas, kuid tagantjärele mõeldes oleks pidanud ka ärikatkemise kindlustama, kuna hoone taastamise ja uute seadmete hankimisele kuluval ajal on ettevõttel endiselt püsikulud kanda ning ka kasum jääb sellel ajal saamata,“ lausus õigusbüroo esindaja.

If Kindlustuse kliendid on tänavu 140 korral tuleõnnetuse ohvriks langenud ning nende kodude taastamiseks või uue ehitamiseks on Ifi hüvitanud 2,9 miljonit eurot.