Kasulikuga võttis ühendust lugeja, kes oli oma Mustamäe elamisest reisil olles eemal viibinud kuu aega ning selle aja jooksul oli tema postkasti nii palju reklaami potsatanud, et postiljonid ei vaevunud enam sinna midagi juurdegi pressima. "Uus hunnik moodustus juba trepikoja postkastide otsas," selgitas naisterahvas.

Lugeja selgitas Kasulikule, et laotas kuu aja jooksul postkasti kogunenud reklaami, linnalehed jms (v.a tellitud post) elutoa põrandale ja luges rämpsposti üks haaval üle - kokku 52 reklaamlehte.

Lugeja foto

"Kõige hullemalt pommitab reklaamiga Maxima, aga nende pisikesi poode on Mustamäel päris palju ka," selgitas naisterahvas.

Maxima reklaamlehti oli postkastis 7, Selveri omi 5, Tarbijate ühistu (uue nimega Coop) kaupluste reklaami 4 tükki, Rimi "tülitas" vaid ühe kampaaniapakkumiste lehega ning Prisma jäi nulli.

Kui toidupoed välja arvata, siis naisterahva sõnul koguneb kuu ajaga postkasti igasuguseid utoopilisi reklaamlehti. "Venekeelne voldik tutvustas must-valgel vanapaberil mingeid küsitava päritoluga ravimeid ja muidugi jagasid erinevad inimesed oma tervenemislugusid," selgitas ta.

Üsna reklaamilembesteks võib lugeda ka Koduekstrat kolme ja Expert tehnikakauplust kahe reklaamiga.

Mõelda vaid, kui palju koguneb seega ühe aasta jooksul meie postkastidesse soovimatut ja kasutut posti - üle 620 reklaamlehe 365-päeva jooksul ning seda juhul, kui pühadeaegsed kampaaniahullustused kolmel-neljal korral aastas välja jätta.