Alates homsest on New Yorki restoranide ja teiste söögikohtade menüüdes soolaste toitude puhul kohustuslik kasutada eraldi soolatopsi ikooni, mis märgistab valikust eined, mille soolasisaldus on kõrgem kui päevane soovitatav kogus - 2300 milligrammi ehk üks teelusikas naatriumkloriidi (keedusool).

Hoiatusmärk

Uue märgise kasutamise nõude näol on tegu ühega mitmetest sammudest, mille eesmärk on panna ameeriklasi tervislikumalt ning teadlikumalt toituma. Ühendriikide riigiasutused, tervishoiuorganisatsioonid ja toiduainetööstused keelitavad ameeriklasi tarbima vähem soola, sest ekspertide sõnul ületab see praegu soovitusliku koguse ning tõstab kõrge vererõhu ja südamehaiguste riski.

Keskmine ameeriklane tarvitab iga päev umbes 3400 milligrammi (3,4g) soola ning tervishoiu ametnike sõnul suudaks inimene seda kogust paremini mõista ja kontrollida, kui menüüs oleks nähtaval vastavasisuline info.

New Yorki restoranipidajate sõnul peaks aga tervisliku toitumise eestkõnelejad tagasi tõmbama ja vaid New Yorkis kehtival soolasisalduse märgistuse nõudel pole mõtet. Soovitakse pigem kõigis osariikides kehtivaid riiklikke naatriumkloriidi tarvitamise juhendeid.

New Yorki restoranide assotsatsiooni presidendi Melissa Fleischuti sõnul pärsib see restoranide tegevust ja läbilöögivõimet.

Kuigi toitlustuskohad on kohustatud vastavat märgistust kasutama alates teisipäevast, 1. detsembrist, hakkab linn nõude rikkujaid trahvima 1. märtsist.

Viimastel aastatel on New York olnud USA linnadest üks eesrindlikumaid transrasvade keelustajaid restoranitoitudest ning nõudnud kõigilt söögikohtadelt kalorisisalduse näitude avaldamist.