Kuna Eesti reisikorraldajatele algab Türgi reiside hooaeg aprillikuust ning sinna on veel 4 kuud aega, on bürood äraootaval seisukohal. Türgi näol on Egiptuse ees tegu kõige populaarsema Vene turistide reisisihtkohaga ning nüüd, kui sanktsioonide ja hiljutiste sündmuste valguses mõlemasse reisimine on keelu all, võiks spekuleerida reiside hindade languse üle. Nii see siiski hetkel pole.

Go Traveli turundusjuht Anu Vane selgitas, et sarnaselt teistele Eesti reisibüroodele kehtivad ka nende reisibüroos Türgi ja ka kõigi teiste suvesihtkohtade reisidel varajase tellija soodushinnad, mis on niigi soodsad ja mida enam reisid täituvad, seda rohkem hinnad praegu hoopis tõusevad.

„Millised saavad olema Venemaa ja Türgi suhted aprillis, kui reisihooaeg algab, on raske ennustada ja sellega seoses ka seda, milliseks kujunevad algava hooaja hinnad ja kui palju vene rahvusest klientuuri Türgis reaalselt olema saab,“ jäi Vane spekuleerimisel ettevaatlikuks.

Nii Estravel kui ka GoAdventure nõustuvad selles küsimuses Go Traveli turundusjuhiga ja lisavad, et Eesti kliente see siiski ei mõjuta. Julia Tehver GoAdventure'ist sõnas, et tegutsetakse ikkagi erinevatel turgudel ning Eesti venelaste jaoks ei ole probleeme ega vastumeelsust Türki reisimise osas.

Küll aga on Eesti turistid viimastel nädalatel üldisemalt reiside ostmisega pidurit tõmmanud ja jälgivad, mis maailmas ja sealhulgas reisimisest ning puhkuseplaanidest saab. „Paljud ütlevad, et ei taha praegu etteulatuvaid otsuseid reisimisega seonduvalt teha, kuid reisisoov ise pole kuhugi kadunud. Pigem lihtsalt oodatakse veidi ja vaadatakse, mis edasi juhtub,“ selgitas Vane Eesti puhkajate hetkemeeleolusid.

Detsember on Vane sõnul reisimüügis alati veidi aeglasem kuu olnud, sest inimesed kulutavad jõulukinkidele, sealhulgas ka spaapakettidele ja just nimelt kodumaisele puhkusele. „Oodatakse jõuluaegseid müügikampaaniaid, mis on varasematel aastatel soodsalt kõrgema klassi hotelle müügile toonud ja juba ka aasta alguse turismimessi,“ tõi Go Traveli turundusjuht välja erinevaid põhjuseid, miks eestlased on praegu broneeringute tegemisel tagasihoidlikumad.