UBS, mis on reastanud linnasid ka selle alusel, kaua peab keskmine töötaja rabama, et osta endale iPhone või BigMaci eine, on oma viimases uuringus ära märkinud ka tasustatud puhkepäevade arvu, mis parimal juhul ületavad 30 päeva piiri.

Uuringus loeti puhkepäevadeks kõiki aastas tasustatud puhkepäevi välja arvatud riiklikud tähtpäevad ja pühad.

Ligi kuue nädala sisse mahtuvad 30 puhkusepäeva on tööandjatelt eriti helde pakkumine, võrreldes Tai pealinna Bangkoki, Pekingi või Los Angelese tavapärase 10 kuni 14 tasustatud puhkepäevaga ühes aastas. Ka Tallinnas töötavatel inimestel pole uuringutulemusi analüüsides põhjust kurta, sest tasustatud puhkepäevi on rohkem kui Helsingis, Stockholmis või Riias.

Täieliku tabeli leiad siit.

Enim puhkepäevi (34) ühes aastas on võimalik saada Bahreini linnas Manamas ning nende hulka pole isegi arvestatud 20 riiklikku püha, millal Manama elanikud mõistagi tööd samuti ei tee.

Enamik linlasi võtab suuremas osas puhkepäevi välja suvekuudel, kui Bahreinis tõuseb temperatuur ligi 40-soojakraadini ja lastel on koolivaheaeg. Nii reisivad manamalased puhkust nautima hoopis välismaale, peamiselt Ida-Aasiasse ja Euroopasse (Türki, Gruusiasse ning Armeeniasse).

Igaveses linnas Roomas, mis on tabelis kolmandal kohal (32 tasustatud puhkepäeva), on reaalsus aga keerulistes majandusoludes väheke teistsugune. Itaalias on töötuid 12,5% rahvastikust ning 44% neist moodustavad noored ja just seetõttu pole enamikel töötajatel võimalik puhkusepäevi täies mahus välja võtta. Vastasel juhul ei jaguks lihtsalt töökäsi. Samuti kardavad töötajad, et pikale puhkusele suundudes pole nende töökoht enam alles, sest potentsiaalseid tööealisi linna jagub.

Itaallased on ka oma puhkuste osas vägagi kodumaalembesed ning enamus puhkepäevi veedetakse Itaalia rannikul, järvede ääres või mägistes piirkondades.

Meie idanaabri pealinna Moskva elanikud võivad samuti 31 tasustatud puhkepäeva üle rõõmustada. Nii on enamikel moskvalastel võimalik planeerida kolm puhkust ühte aastasse – üks suvel, teine jaanuarikuu esimeses pooles ja kolmas võimalusel maikuus või varakevadel.

Venelaste eelistatumad puhkepaigad olid 2015. aasta sügise pöördeliste sündmusteni Türgi ja Egiptus. Kuhu ja kas Vene turistid edaspidi välismaal reisida eelistavad, selgub kevadel, kui uus puhkusereiside kõrghooaeg algab.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada, mitu tasustatud puhkepäeva sina ühes aastas välja saad võtta ning kas uuringutulemused peavad paika!