Deezeri statistika järgi ei ole eestlannade tänavuste lemmikartistide seas ühtki Eesti artisti, samal ajal kui meeste eelistuste hulgas troonivad Smilers, Põhja-Tallinn ja Paul Oja.

Eestis Deezerit esindava Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul näitab see, et Eesti mehed hindavad kohalikku pop-rokki, hiphopi ja räpp, ent naistele pakub Eesti muusikaartistide valik vähem meelepärast.

„Naiste muusikaeelistused on selgelt rahvusvaheliste popstaaride poole kaldu. Kui näiteks enamikes riikides top 15 hulka jõudnud David Guetta ja Ed Sheeran on meeltmööda nii Eesti meestele kui naistele, siis vaid naiste südame on võitnud sellised artistid nagu One Direction, 5 Seconds of Summer, Enrique Iglesias ja Rihanna,“ rääkis Aron.

Aroni sõnul on eestlannade muusikamaitse sarnane leedulannadega, keda paeluvad samuti rohkem rahvusvahelised artistid. „Lätlannade lemmikartistide seast on aga suisa pooled kodumaised. Lõunanaabrid paistavad üleüldiselt silma erakordselt suure kodumaise muusika lembusega,“ ütles Aron.

Eesti naiste lemmikartistid 2015

1. One Direction
2. Ed Sheeran
3. Robin Schulz
4. David Guetta
5. Calvin Harris
6. Ariana Grande
7. Avicii
8. 5 Seconds of Summer
9. Enrique Iglesias
10. Rihanna

Eesti meeste lemmikartistid 2015

1. Robin Schulz
2. David Guetta
3. Eminem
4. Calvin Harris
5. Avicii
6. Skrillex
7. Smilers
8. Põhja-Tallinn
9. Ed Sheeran
10. Paul Oja