Investorid hoiab Kreeka võlakirjades eemal kõrge hinnakõikuvus ja madal likviidsus. Šotimaa suuruselt teise rahajuhi Standard Life Investmentsi ja BlueBay varahalduse jaoks on Kreeka võlakirjad omamoodi euroala meelestatuse indikaatoriks.

„Volatiilsus muudab need võlakirjad mitteatraktiivseks tavalisele investorile,“ ütles Standard Life’i investeerimisdirektor Jack Kelly. „Kreeka mõjutab ülejäänud Euroopa turgude käitumist, sestap tasub neil silma peal hoida.“

Kreeka võlakirjade graafikut vaadates peegeldab see kenasti 2015. aasta sündmuseid, mis oli järjekordne võlakriisi aasta. Jaanuaris kukkusid võlakirjade hinnad kui Syriza võitis parlamendivalimised ja lubas ümber rääkida riigi võlakohustused. Juulis tipnes 10-aastase võlakirja tootlus 20% kandis, kui peaminister Alexis Tsipras katkestas viie kuise edutu kemplemise järel võlausaldajatega kõnelused ja kutsus üles korraldama päästepaketi suhtes referendumi. Ta võitis rahva toetuse, kuid pidi seejärel kapituleeruma kreeditoride ees ja nõustuma uue päästepaketiga.

Septembris, kui Syriza võitis teist korda valimised seekord toetades päästmist, tõusid novembris võlakirjade hinnad järsult ja võlakirjade tootlus suruti 6,84 protsendile. Neljapäeval oli võlakirjade tootlus 8,2%.
Kuigi tootlus võib näida muljetavaldav, peletab investorid eemale tulevaste turbulentside risk ning likviidsuse puudumine.

Paremuselt teise arenenud turu valitusse võlakirja tootlus oli Itaalia oma veidi kõrgema kui 4% tootlusega.