Analüütikute sõnutsi on ettevõtte restruktureerimismeetmete kiire rakendamine 1,3 miljardi dollari mahus raamatupidamisskandaalis räsida saanud investorite usalduse taastamiseks võtmetähtsusega, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

140-aastase ajalooga Toshiba jaoks on aga veelgi olulisem, kas suudetakse tagada reformide järgne kasv, sest skandaalis selgus, et ettevõte on raskustes praktiliselt kõikides oma tegevustes. Konglomeraat tegutseb praktiliselt igal pool alates pooljuhtidest ja lõpetades tuumajaamadega.

„Restruktureerimine on alles esimene samm. Nagu iga teisegi ettevõtte puhul on järgmine samm käibe ja kasumi kasvatamine ning bilansi tugevdamine,“ kinnitas JP Morgani analüütik Hisashi Moriyama.

Toshiba teatas, et märtsis lõppeva majandusaasta kokkuvõttes jääb ettevõte 550 miljardi jeeni suurusesse kahjumisse. Aasta varem oli kahjum 37,83 miljardit jeeni.

Ettevõtte restruktureerimiskulude mahuks plaanitakse 230 miljardit jeeni. Müük peaks kahanema 6,8% 6,2 triljoni jeenini.

Ettevõtte aktsia kaotas oma väärtusest 9,8% ning kukkus kolme aasta madalaimale 254,8 jeeni tasemele.

Majandusaasta lõpuks koondatakse 10 600 inimest ehk 5% ettevõtte töötajatest.