Kolme ärimehe sõnul on kohtumise algataja Kreml. Kutsutute hulgas on finantskorporatsiooni Sistema kontrolliv aktsionär Vladimir Jevtušenkov, kes kinnitas RBK-le oma osalemist, ja Lukoili president Vagit Alekperov, kelle esindaja kinnitas tema osalemist. Rosnefti allikas ütles RBK-le, et suure tõenäosusega võtab kohtumisest osa ka Rosnefti juht Igor Setšin.

Allikad teatasid RBK-le, et kohtumise päevakorda pole Kreml avaldanud.

„See on traditsiooniline, iga-aastane, alati ühes formaadis, õnnitlemine uue aasta puhul. Kord on mitteametlik, kes mida tahab, selle ka tõstatab,“ ütles RBK-le Jevtušenkov.

„Mingeid ettekandeid kohtumiseks keegi ette ei valmista. See on ümarlaua formaat, kus ärimehed saavad võimaluse arutada presidendiga aktuaalseid teemasid ja rääkida murettekitavatest probleemidest äritegemise juures Venemaal,“ ütles RBK-le üks kohtumisel osalev ärimees.

Eelmisel aastal võttis kohtumisest osa 41 ettevõtjat. Nende hulgas olid Millhouse’i omanik Roman Abramovitš, Alfa-banki president Pjotr Aven, Renova direktorite nõukogu esimees Viktor Vekselberg, Bazovõi Elementi järelevalvenõukogu esimees Oleg Deripaska, Nafta Moskvõ asutaja Suleiman Kerimov, Rambler & Co peadirektor ja omanik Aleksandr Mamut, Interrosi president Vladimir Potanin ja Volga Groupi aktsionär Gennadi Timtšenko. Samuti olid kohal kõrgetasemelised valitsuse liikmed ja presidendi administratsiooni ametnikud.