Peagi lõppeva aasta top viiest kõige parema televiisori seast leiab kolm LG OLED-telekat, mis illustreerib eelkõige seda, et OLED-televiisorid ehk orgaanilist materjali sisaldavate valgusdioodide tehnoloogiat kasutavate ekraanide ajastu on ees ning peagi tõrjub uus tehnoloogia turult plasmatelerid.

LG OLED-telerid kasutavad harjumuspärase kolme värvi tehnoloogia asemel nelja, lisades põhivärvidele punasele, rohelisele ja sinisele ka valge.

OLED-telerite kõrval leiab top viiest ka Samsungi ja Sony televiisorid, mis põhinevad LCD-tehnoloogial, millele on eelnevalt ette heidetud vajakajäämisi OLED-TV kõrval. LCD-teler on tegelikkuses LED-tagantvalgustusega ning LED-telereid eraldiseisvatena ei eksisteerigi, vaid tootjatele meeldib televiisoreid neid LED-idena turustada, sest see pakub suuremat kasumit. LCD-ekraanidega televiisorid on seega LED äär- või täistagantvalgustusega ekraanid, mis loovad suurema kontrastsuse.

Eespool mainitud Sony ja Samsung on aga nende LCD-televiisoritega suutnud luua niivõrd kvaliteetse ja kauakestva ekraani, et eksperdid peavad nende LCD-telereid võrdväärseteks OLED-TV’dega.

Top viite jõudsid:

1. LG 65-tolline LG65EF9500 televiisor on pigem lameda mitte nõgusa ekraaniga. Tegu on OLED-TV’ga, millel on kõrge eraldusvõimega ekraan, 3D ja palju teisi pildikvaliteeti puudutavaid lisasid. eBay-s maksab selline televiisor ligi 4366 eurot ($4799), mis on ka ekspertide hinnangul vägagi kõrge hind, kuid laiatarbe kaubaks muutumisel ennustatakse sellele LG telerile hinnalangust. Amazonis maksab sama teler juba 4547 eurot. Eestis maksavad antud mudeli eelkäijad ja analoogid lausa kuni 8999 eurot.

2. Samsungi 65-tolline LED/LCD teler UN65JS9500 on Samsungi telerite lipulaev. Ekspertide sõnul on tegu parima LCD teleriga, mida selle aastanumbri sees testitud sai – UHD ehk ülikõrglahutus ekraanitehnoloogia, kõrge kvaliteediga pilt ja ka heli, 3D jpm. eBays maksab selline teler keskelt läbi 3229 eurot ($3549). Eestis maksavad analoogsed „eelkäijad“ kuni 4399 eurot.

3. LG55EG9100 sobib neile, kes sooviksid OLED-telerit, kuid väikse mõõtmelisema nõgusa ekraaniga. See teler on teistest esiviite jõudnutest märksa soodsam, kuid pakub vaatamata sellele korralikku pildikvaliteeti 1080p ekraanil.

4. Sony Bravia XBR-65X930C 65-tolline teler on kergesti ära tuntav külgedel paiknevate kõlaripaneelide järgi, mis pakuvad ekspertide hinnangul parimat võimalikku heli kõikidest testitud televiisoritest. Nagu eelnevalt mainitud, on Sony teleri näol tegu LCD-tehnoloogiaga. eBays maksab selline teler kuni 2638 eurot ($2900). Eestis on analoogse hinnaks kuni 3999 eurot.

5. 55-tolline LG 55EG6900 on nõgusa ekraaniga OLED-teler, mis sarnaneb oma tooteomadustelt paljuski teistele LG OLED-teleritele. eBay-s on hinnaks 2361 eurot ($2595)