MyFitnessi turundusjuht Marika Mäsak tõdeb, et tegu pole vaid oletustega, vaid nii see tõesti on ja spordiklubis oli juba vahetult pärast jõuluaegseid söömispühi nähtavalt rohkem rahvast. "Uus aasta toob traditsiooniliselt ikka nii vanu kui ka uusi liikmeid, kes peavad kinni uuel aastal antud lubadustest ja alustavad kas esmakordselt või uuesti treeningutega."

Spordiklubidele on selline trend muidugi tervitatav, kuna teatavasti pole erinevate klubide treeningpaketid ja kuutasud just kõige soodsamad. Mäsak ütleb aga, et MyFitnessiga liitujad otsustavad siiski olenemata ajahetkest endale sobivate treeningpakettide kasuks, sest see on rahakotisõbralikum ning mõndadele külastajatele lausa motiveerivam variant. Olles paketi eest juba maksnud, on suurem kohusetunne ka kohal käia.

Sparta spordiklubi rühmatreeningute peatreeneri Janika Koch-Mäe sõnul on jaanuarikuu rahvarohke ning suurem tuhin vaibub tavaliselt veebruariks. Teine suurem spordisõprade "laine" tuleb aga märtsis, kui piilutakse juba suve ning rannavormi poole.

"Klientide koha pealt ei saa Sparta puhul ühest vastust öelda – nii ja naa – kasvab nii liitujate arv kui ka 10- ja 30-päeva kaartide ostjate arv. Samuti lähevad hästi kaubaks ühe korra piletid," rääkis Koch-Mäe Sparta külastajate eelistusest.

Kui skeptilisema meelega inimene võiks arvata, et jaanuarikuus treeningsaali suundunud massist peavad suveni vastu vaid üksikud vapramad, siis Mäsaku hinnangul on Eest inimesed aga väga tublid treenijad. "Aasta aastalt jääb nende hulk, kes tulevad jaanuaris tuhinaga trenni ja siis paari nädalaga pooleli jätavad, aina väiksemaks. Suurem osa uutest liitujatest treenib ikka suve tulekuni välja," rääkis ta.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada, kas ka sinu uueaastalubaduste hulka kuulub trenni minek ja plaanid algaval aastal mõne spordiklubiga liituda?