Kuigi algupärasel pidi uus seadus jõustuma algava aasta 1. jaanuarist, viibis plaani esitlemine Brüsselis Euroopa Komisjonis. Komisjon aga esitas nõudmise seaduse selgemaks sõnastuseks, et ametlikes dokumentides oleks konkreetselt välja toodud, millises suuruses, kaalus ja vormis kilekotid keelu alla kuuluma hakkavad.

Prantsusmaa minister Segolene Royal ütles esmaspäeval, et valitsuse algse plaani kohaselt pidi kilekottide keelustamine jõustuma ühes 1. jaanuaril ellu viidava uue keskkonnakaitsekavaga. Mitmed supermarketid on juba lõpetanud kilekottide pakkumise ja neid, kes keeldu rikuvad, ootavad trahvid, kuid seda mitte enne märtsikuu lõppu.

Prantsusmaa ponnistused keskkonnakaitse vallas on üks osa Euroopa Liidu soovituslikest nõuannetest kõikidele liikmesriikidele vähendada saja miljardi kilekoti arvu ligi 80 protsenti.

Valitsusel on kavas ka teine seadus 2017. aasta jaanuarisse, mis keelustaks kilekotid ning -ümbrised, mida kasutatakse puuviljade, köögiviljade ja juustu pakendamiseks.