Mitu Delfi lugejat andis teada, et Adria on omadega täna jännis ja ka lennufirma kodulehelt vaatab vastu edasi lükkuvate lendude rodu. Adria lende vahendava Nordic Aviation Group'i avalike suhete juhi Liis Veersalu sõnul on tänane hommik neil tõesti olnud tegus, kuid rahustab, et ükski lend päris ära ei jää. "Täna ei ole meil ühtegi tühistatud lendu, kuid hommikuste murede tõttu on hilinemisi. Palume kõigi asjasse puutuvate reisijate käest ebamugavuste pärast vabandust," sõnas ta.

"Arlandasse lendama pidanud NextJeti lennukil ei töötanud üks ekraan, mis vajab välja vahetamist. Kuna uut ekraani kohe Tallinnas ei ole, siis see võtab natuke aega. Seetõttu teostame Arlanda lennu kl 11.30 Vilniusest saabuva lennukiga," sõnas Veersalu.

"Teisel, BMI lennukil, mis pidi hommikul lendama Oslosse, oli probleeme lukustusmehhanismiga (ingl k gust-lock). Probleem on praeguseks lahenduse leidnud ning Oslo lend stardib orienteeruvalt 11.15," selgitas Veersalu ja lisas, et lukustusmehhanismile sai saatuslikuks pakane.

Pilk lennufirma kodulehele võib mõjuda üsna ehmatavalt, kuna seal on ligi 20 eilse ja 20 tänase lennu staatuseks märgitud "tühistatud". Veersalu rahustab, et tegelikult pole ühtegi lendu ära jäetud, vaid süsteemis kajastuvad ka juba novembri lõpus kinni pandud liinid. "Adria.si leht https://www.adria.si/et/halda-mu-lendu/lennu-staatus/ kajastab otse süsteemi peegeldades lendude hulgas ka Kopenhaageni lende ja Stockholmi hommikust edasi-tagasi lendu, mida me ei lenda juba novembri lõpust alates ning täna need meie lennugraafikusse enam ei kuulu," selgitas Veersalu.

Kella 13 seisuga Nordic Aviationi korraldatud õhtune lendude graafik hommikustest muredest mõjutatud ei saa.

Hea lugeja, anna teada, kuidas lendude hilinemine su plaane on muutnud. Ootame kirju aadressile rahvahaal@delfi.ee. Samuti võib saata ka pildimaterjali.