Ryanair postitas oma sotsiaalmeedia kontole Twitteris pilte uue siseinterjööriga lennukitest, mille saavad endale esimestena lennufirma Boeing 737-800 tüüpi reisilennukid.

Kui varem oli Ryanair ära tuntav enda kiratseva kollaste toonide poolest siseinterjööris, siis nüüd liigutakse klassikalisema ja mugavama reisilennuki sisekujunduse suunas. Valdavalt erekollast värvi istmed asendatakse tumesiniste ning halltoonidega, lennuki meeskonna vormiriietus vahetub uuema vastu ning reisijatele lubatakse rohkem jalaruumi ja kõrgemaid lagesid.

Kollane tunnusvärv jääb jutina paistma käsipagasi laekaruumide allosas ja/või istme peatugede külgedel.

Ryanair/Twitter

Ryanair/Twitter

Kuigi juba 2014. aasta septembris tuli Ryanairi imidžist rääkides jutuks, et erkkollast tunnusvärvi ähvardab uuendus, viidi see ellu nüüd. Tegevjuht Michael O'Leary ütles, et Ryanair soovis vaoshoitumat kuvandit, kuid kollane värv oli seal juures liiga silmariivav ning intensiivne.

"Kümme aastat tagasi oli see toon sobilik, kui meie firma tahtis silma paista värske ja uuenäolisena," ütles O'Leary Irish Independent'ile.

Seni nägid Ryanairi lennukid välja sellised:

Odavlennufirma proovib oma palju kriitikat saanud kuvandit parandada. Varemalt on lennufirmale ette heidetud ülimalt kehva klienditeenindust ning mitte reisijate soovidega arvestamist. Uuendused ongi eelkõige klientidele-orienteeritud. Ühe näitena rakendati paindlikum pagasipoliitika, mis seni oli Ryanairis näiteks ülekilode eest maksmise osas vägagi karm.

Iirimaa pealinnas Dublinis baseruuv lennufirma alustas 2014. aastal oma kampaaniaga "Alati paremaks muutumas" ("Always Getting Better"). Selle raames kärbiti mõningaid oma kurikuulsamaid tasusid nagu näiteks 70-euro kasseerimist, kui reisija tahtis check-in'i teha lennujaamas kohapeal mitte veebis.

Samuti on lisade ning parandsutega täiendatud Ryanairi kodulehte ja mobiilirakendust, et klientidel oleks kergem broneerida lennupileteid internetikeskkondades.